2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Tarlada öğrenci avı

TARLADA ÖĞRENCİ AVI

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencileri okula kazandırmak için her yolu deniyor.

Bu amaçla dün İzmir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fuat Kavcı'nın başkanlığında kurulan komisyon tarlada öğrenci avına çıktı.

Emine ve Havva Yeniay isimli kız çocuklarını okula kazandırmak için komisyon üyeleri Torbalı'ya bağlı Şehitler Mahallesinde bulunan bir tarlada domates fidanı diken öğrenciler ve ailesiyle görüştü. Okula gitmeyen veya gidemeyen öğrencileri yeniden okula kazandırmak için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirten Fuat Kavcı, “Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Gerekirse tarlalardan tek tek öğrencileri toplayacağız” dedi. Domates fidanı diken Emine ve Havva Yeniay ile görüşen Kavcı, kızları tekrar okula başlamaları için ikna etti. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon üyeleri arasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim-öğretim sorumlusu Mahmut Yeşil, Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Ümit Uzun ve Fatih İlköğretim Okulu Öğrenci İşlerinden Sorumlu Müdür Yardımcısı Hatice Akar yer alıyor.

ŞUBE MÜDÜRÜ KAVCI, İKİZLERİ İKNA ETTİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Torbalı Koordinatörü Fuat Kavcı, İzmir genelinde okumaz-yazmaz oranlarının azaltılması, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması, sürekli devamsız öğrenciler ve göç nedeniyle okul nakillerinin aldırmayan çocuklar için bir çalışma başlatıldığını söyleyerek, gerekirse tarlalardan öğrencileri alarak okullara kayıt yaptıracaklarını belirtti.

Dün toplanan komisyon, Şehitler Mahallesi çevresinde bulunan bir tarlada çalışan Emine ve Havva Yeniay isimli kız çocuklarının okula gitmediğini belirledi. Koordinatör Fuat Kavcı eşliğinde tarlaya giden heyet, ikiz kızların babası Mehmet Yeniay ile görüştü. Diyarbakır'dan Torbalı'ya göç ettikten sonra okula nakillerini aldırmayan kızların babasıyla görüşen Kavcı, çocukların okula gitmeme nedenini sordu. Baba Yeniay, kızlarının kendi istekleriyle okula gitmediklerini ve kararı onlara bıraktığını söyledi. Bunun üzerine kızlarla konuşan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fuat Kavcı, Emine ve Havva Yeniay isimli kızların 7. sınıftan tekrar okula başlamalarına ikna etti. Mehmet Yeniay ise çocuklarının okula gitmesi için elinden geleni yapacağını söyledi.

'TORBALI OLARAK BÜYÜK BAŞARI SAĞLADIK'

Torbalı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut Yeşil ise 3 yıl önce 400 civarında olan okula gitmeyen öğrenci sayısının bu sene itibariyle 40'a kadar düştüğünü belirterek, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çalışmalarımızı uzun zamandır sürdürüyoruz. 222 sayılı yasa çerçevesinde tüm çocukların okullaştırılması ve devamlarının sağlanması için çaba harcıyoruz. Bu yasa doğrultusunda zorunlu öğrenim süresi içinde bulunan çocuklarını okula göndermeyen ailelere hem para hem de hapis cezaları bulunuyor. Torbalı olarak bu konuda büyük bir aşama kaydettik. 3 yıl önce 400 civarında olan okula gitmeyen öğrenci sayısı, bu sene itibariyle 40'a kadar düştü. Bu 40 kişinin yüzde 90'ının adresini tespit edemiyoruz. Çoğu buradan taşınmış, ancak nakillerini almamış öğrencilerden oluşuyor.” dedi.

KAVCI'NIN TORBALI AŞKI

1993-2002 yılları arasında Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Fuat Kavcı, çocukların yeniden okula kazandırılmasıyla ilgili yapılan çalışmalar kapsamında Torbalı Koordinatörü olarak görev yapıyor. Torbalı'yı çok özlediğini ve sık sık gelmeye çalıştığını söyleyen Kavcı, ilçeye olan vefa borcunu ödemek istediğini dile getirdi. İzmir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fuat Kavcı'nın Torbalı'da yürüttüğü çalışmalar takdirle karşılanıyor.

TARLADA ÖĞRENCİ AVI
TARLADA ÖĞRENCİ AVI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2011 Perşembe 10:49:03
Güncelleme :10 Nisan 2011 Pazar 22:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?