3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Taşeron işçiler CHP'yi bastı!

TAŞERON İŞÇİLERDEN BENZİNLİ EYLEM

İzmir'de, bir belediyede taşeron işçi olarak çalışan ve taşeron firma tarafından işten çıkarıldıklarını iddia ederek 68 gündür eylem yapan işçiler, CHP Konak İlçe Başkanlığını bastı. Yaklaşık iki saat ilçe başkanlığının pencerelerinden çeşitli sloganlar atarak eylem yapan işçiler, üzerlerine benzin dökerek işlerine geri dönmek istediklerini belirtti.

Eylemlerinin 68'inci gününde 10 işçi, bugün sabah saat 09.00 itibari ile CHP Konak İlçe Başkanlığı'nı işgal etti. İlçe Başkanlığı'nın toplantı salonuna kendilerini kapatan işçilere bina dışındaki diğer işçiler destek verdi. Polis ekipleri işçileri ikna etmek üzere binaya girdikleri sırada Selçuk Kamiloğlu isimli işçi üzerine benzin dökerek içeriye kimsenin alınmasını istemedi. Eylemin devam ettiği sırada İlçe Başkanlığı Hukuk Komisyonu'ndan Avukat Cahit Kişioğlu basın mensuplarına içeride ve dışarıdaki eylemin yasal olmadığını belirterek yapılacak değerlendirme sonuçlarına göre şikayetçi olup olmayacaklarına karar vereceklerini söyledi.

İlçe Başkanı Aytekin Tunus ise ilçe binasına geldiği sırada işçilerin içeriye zorla girdiklerini ve kendilerini toplantı salonuna kapattıklarını söyleyerek; "Biz bu işin dışarıdan organize edildiğini ve kimler tarafından yapıldığını biliyoruz. Bunun bizimle ya da belediyemizle hiçbir ilgisi yok. Provokatif bir yaklaşımdır. Belediyenin ihale ile verdiği şirketin işçileridir. Bu seçim öncesi partimizi zedeleyecek bir eylemdir" dedi.

İşçi yakını olduğunu söyleyen Abuzer Yılmaz ve İlçe Başkanı Aytekin Tunus'un toplantı salonunda bulunan ve pencereden sarkarak eylemlerini devam ettiren işçileri ikna çabaları yetersiz kalınca devreye emniyet yetkilileri girdi.

Kısa süreli görüşmenin ardından ikna olan işçiler aşağı indirilerek ifadelerine başvurulmak üzere emniyete götürüldü. İşçiler, eylemlerinde provokatiflik yapmadıklarını, kimse tarafından satın alınmadıklarını haykırarak, iş güvencesi ve sendika talebi ile mücadelelerine devam edeceklerini açıkladılar.

TAŞERON İŞÇİLERDEN BENZİNLİ EYLEM
TAŞERON İŞÇİLERDEN BENZİNLİ EYLEM
TAŞERON İŞÇİLERDEN BENZİNLİ EYLEM
TAŞERON İŞÇİLERDEN BENZİNLİ EYLEM
TAŞERON İŞÇİLERDEN BENZİNLİ EYLEM
TAŞERON İŞÇİLERDEN BENZİNLİ EYLEM
TAŞERON İŞÇİLERDEN BENZİNLİ EYLEM
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2011 Salı 14:16:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?