27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Tecavüz girişimine 22 yıl hapis

İzmir'in Alsancak semtinde, müşteri gibi gittiği zeytin dükkanında, yalnız olan 30 yaşındaki S.D.'yi bıçak zoruyla etkisiz hale getirip, cep telefonunu gasp ettiği, ardından da kıyafetlerini çıkarıp, tecavüze kalkıştığı iddiasıyla yargılanan sabıkalı 27 yaşındaki Ali Güveç, 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ali Güveç hakkında, benzer beş ayrı olay nedeniyle toplam 130 yıl hapis cezası istemiyle açılan diğer davalar ise henüz sonuçlanmadı.

İzmir polisi, 2006 yılında 13-28 Kasım tarihleri arasında Karşıyaka, Konak ve Bornova İlçeleri'ndeki mağaza ve işyerlerine müşteri gibi giden, kendisini genellikle polis olarak tanıtıp güven sağlayınca, kadın çalışanların tek başlarına kalmasını fırsat bilerek, tabanca ve bıçak tehdidiyle 2'sine tecavüz eden, 3'ünün de cep telefonları ve eşyalarını gasp edip tacizde bulunan bir erkeği yakalamak için çalışma başlattı. Harekete geçen ekipler, çoğu tezgahtar olan kadınların verdiği eşkal ve işyerlerindeki parmak izlerinden yola çıkarak, bu kişinin ‘gasp’ suçundan sabıkalı Ali Güveç olduğunu belirledi.

Ekipler, kentte korkuya neden olan tecavüzcünün peşine düşerken, Ali Güveç 28 Kasım 2006'da Alsancak semtinde zeytinciye gitti. İçeride tek başına olan tezgahtar S.D.'den su isteyen Ali Güveç, mutfak kısmına gitmesini fırsat bilip eylemini gerçekleştirmek için harekete geçti.

Tezgahın üzerindeki makası eline alıp S.D.'nın yanına giden Ali Güveç tehdit edip cep telefonunu gasp ettikten sonra, üzerindeki giysileri çıkartıp, tecavüz etmek istedi. S.D.'nin bağırıp yardım istemesi üzerine paniğe kapılan Ali Güveç, dışarı çıkıp kaçmaya çalıştı. Yardım çığlıklarını duyan esnaf ve vatandaşlar, kaçmak isteyen Ali Güveç'i, yakalayıp dövdü. Yaklaşık beş dakika boyunca dayak yiyen Ali Güveç, olaya müdahale eden huzur timleri tarafından gözaltına alındı, üzerinden bir bıçak çıktı. Ali Güveç'in, vatandaşlardan yediği dayak da yakındaki bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Mağdurlar tarafından teşhis edilen Güveç, tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Ali Güveç hakkında, S.D'ye karşı işlediği ‘Nitelikli cinsel saldırıda bulunmak, silahlı yağmaya teşebbüs etmek’ suçundan 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 26 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yargılamanın başındaki ifadesinde sanıktan şikayetçi olan ve elinden güçlükle kurtulduğunu belirten S.D., “Önce bana ürünlerin fiyatlarını sordu. Ardından su istedi. Arka bölüme geçince, peşimden geldi. Elbiselerimi çıkartmaya başladı. Kendisine yapmaması için yalvardım, ama dinlemedi. Makası alıp karnıma dayadı. Bu sırada müşteri geldi. Satış olmadığını söylememi istedi. Paniğe kapılıp dışarı çıktı. Aldığı cep telefonunu yere düşürdü. Bağırıp yardım istedim. Peşinden ben de koştum. Dışarıda vatandaşlar yakaladı. Eğer o müşteri gelmeseydi, çok kötü olaylar olabilirdi. Beni öldürecek diye çok korktum” dedi.
Davanın son duruşmasında tutuklu sanık Ali Güveç hazır bulundurulurken, avukatı da katıldı. Suçsuz olduğunu öne süren Ali Güveç, “Ben içeriye girip su istedim. Amacım cep telefonunu alıp çıkmaktı. Cinsel istismarda bulunmadım” dedi.

Mahkeme heyeti Ali Güveç'i gasptan 12 yıl cinsel istismar suçundan 10 yıl olmak üzere toplam 22 yıl hapis cezasına çarptırdı. A.G., karar sonrası cezaevine götürülürken avukatına bağırıp, aldığı cezaya tepki gösterdi. Ali Güveç'in, 2005 yılında ‘Şartla Salıverme Yasası’ndan faydalanarak cezaevinden çıktığı öğrenildi. Ali Güveç hakkındaki, diğer beş olaydan dolayı toplam 130 yıl hapis cezası istemiyle Karşıyaka ve İzmir ağır ceza mahkemelerinde açılan davalar ise henüz sonuçlanmadı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 13:20:09
Güncelleme :24 Haziran 2008 Salı 13:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kenan boz IP: 85.104.243.xxx Tarih : 25.06.2008 11:21:27

işte böyle ağır cezalar uygulasınki aynı hatayı başkaları yapmasın ancak ağırlaştırılmış cezalarla bü tür insanlara engel olabiliriz başa çıkabiliriz yoksa başka türlü başedemeyiz cezalar caydırı olacak ki bi daha yapmaya hiç kimse cesaret edemesin