8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Tecavüz zanlısı yakalandı

İzmir'de son 15 günde 2 tecavüz, 1 tecavüz girişimi, 4 cinsel taciz ve gasp olaylarına karıştığı ileri sürülen 1 kişi, Alsancak'ta da bir kadına saldırdığı iddiasıyla yakalandı. 

Alınan bilgiye göre, Alsancak'ta Reyhan Pastanesi yakınındaki zeytin satışının yapıldığı bir işyerinde çalışan kadının çığlıklarını duyarak, dükkana giren vatandaşlar, kaçmaya çalışan A.G. (27) adlı şahsa müdahele etti. Vatandaşlar, kadına saldırdıklarını öne sürdükleri şahsı linç etmek istedi. Olay yeri yakınında bulunan sivil Huzur Timi ekipleri, zanlı A.G.'yi etkisiz hale getirdi. 

Polis, A.G'yi olay yerinden uzaklaştırarak, karakola götürdü. Şahsın kimlik tespitinin ardından yapılan incelemesinde, tecavüz ve gasp suçlarından arandığı belirlenince, zanlı Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerine teslim edildi. A.G.'nin son 15 gün içerisinde, Karşıyaka ve Bornova ilçelerinde bıçak ve silah tehdidiyle 2 kadına tecavüz ettiği, 1 kadına tecavüze yeltendiği, 4 kadına ise cinsel tacizde bulunduğu, bu olaylarda kadınların para ve cep telefonlarını alarak kaçtığı iddia edildi. Gasp suçundan poliste kaydı bulunduğu kaydedilen A.G.'nin, olay yerlerinde yapılan incelemelerde parmak izlerinin tespit edildiği belirtildi. Zanlının karıştığı iddia edilen 7 olayda da kadınların tezgahtar veya müşteri temsilcisi olarak çalıştığı işyerlerini seçtiği, aynı yere en az 2-3 kez giderek kurban olarak seçtiği kadınlarla mal alma, fiyat sorma bahaneleriyle sohbet ettiği, işyerinde yalnız kaldıklarında ise saldırdığı ileri sürüldü. 

Gasp suçundan cezaevine girdiği tespit edilen A.G.'nin, 2005 yılında ''Şartlı Salıverme Yasası''ndan faydalanması üzerine salıverildiğini söylediği öğrenildi. Olayın mağduru 7 kadın tarafından da teşhis edildiği belirtilen A.G.'nin, susma hakkını kullanarak ifade vermediği belirtildi. Zanlı, işlemlerinin ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. 

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
iha
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2006 Çarşamba 21:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?