4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

'Tecrit' eylemi

İzmir’de, Tecrit Karşıtı Birlik Platformu üyeleri, Ceza İnfaz Yasası’nın iptal edilmesi için basın açıklaması yaparak hükümeti protesto etti. Cezaevlerinde 118 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan grup üyeleri, hasta tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılmasını ve cezaevlerinin sağlıklı ortamlara kavuşturulmasını istedi.

Kemeraltı girişinde toplanan İzmir Tecrit Karşıtı Platform üyeleri, 13 Aralık 2004 tarihinde TBMM’de kabul edilen Ceza İnfaz Yasası’nın iptal edilmesini istedi. Grup adına bir açıklama Önder Öner, "Türkiye’de yıllardır çeşitli sorunlarla kamuoyuna taşınan cezaevleri, özellikle 12 Eylül sonrası sistemleşen şiddet ve işkence olaylarıyla can yakıcı bir hale dönüşmüştür. Cezaevleri gerçek manada ’ölüm evi’ haline gelmiştir. Tecridi kalıcılaştırmak için operasyonlar düzenleyerek 500 kişinin kalıcı şekilde yaralanmasına, 118 kişinin de ölümüne neden olmuştur. Cezaevlerinde hasta olan tutuklu-hükümlülerde her geçen gün artmaktadır. Hasta tutuklular serbest bırakılmalıdır. Ayrıca yasalaşan İnfaz yasası iptal edilmelidir" diyerek cezaevlerinde koşulların değiştirilmesini istedi. Çeşitli sloganlar atan grup, basın açıklamasından sonra dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2005 Cumartesi 18:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Alper hiçyılmaz IP: 212.65.138.xxx Tarih : 8.03.2005 14:47:49
Apoyu serbest bıraksak mağduriyetiniz engellenir mi? Sizin amacınız üzüm yemek değil apoyu kurtarmak. Sizi gidi apocular sizi