3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Tefeci operasyonu: 15 gözaltı

İZMİR'DE TEFECİ OPERASYONU

İzmir'de yüksek faizle borç verip ödemekte güçlük çekenlerin ev ve iş yerlerine silah zoruyla el koyan çete, düzenlenen operasyonla çökertildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Karşıyaka, Bayraklı, Menemen ve Çiğli ilçelerinde emlakçı, oto galerici, inşaat şirketi sahibi gibi paravan görünümlerle ihtiyacı olan kişilere yüksek faizli borç verip, ödemekte güçlük çekenlerin silahla tehdit edildiği ihbarı üzerine harekete geçti. Çete üyelerinin kimliklerini tek tek belirleyen polis, zanlıları yaklaşık 6 ay boyunca teknik ve fiziki takibe aldı.

Araştırmalarda çetenin borcunu ödemekte güçlük çeken kişileri kaçırıp silah zoruyla tehdit ettiği, yeni senetler imzalatıp ev ve iş yerlerine el koyduğu belirlendi. Çetenin 20 bin lira borcu olan bir kişinin çeşitli tarihlerde toplam 50 bin lira ödemesine rağmen borcunu silmediği ve silah zoruyla yeni senet imzalatıp evini elinden aldığı ileri sürüldü. Geçen salı günü sabah erken saatlerde 100 polisin katılımıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonda, elebaşı N.A. ile M.A., Y.A., M.E., M.K., H.Ş., N.G., A.G., M.T., G.Y., Ş.G., A.H.S., M.B.D., E.E. ve N.Ö. yakalanarak gözaltına alındı. Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 2 adet tüfek, 1 adet tabanca, tefecilikte kullanıldığı belirlenen çok sayıda senet ve tapu ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 15 zanlı adliyeye sevk edildi.

İZMİR'DE TEFECİ OPERASYONU
İZMİR'DE TEFECİ OPERASYONU
İZMİR'DE TEFECİ OPERASYONU
İZMİR'DE TEFECİ OPERASYONU
İZMİR'DE TEFECİ OPERASYONU
İZMİR'DE TEFECİ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2011 Cuma 16:46:03
Güncelleme :15 Nisan 2011 Cuma 17:58:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?