27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Tefecilik operasyonu

İzmir'de düzenlenen operasyonda, maddi sıkıntıya giren esnaf ve vatandaşa yüksek faizle para vererek, borçlarını ödeyemeyenlerin tehdit ve zor kullanarak gayrimenkullarına el koyduğu iddia edilen 8 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şebekenin, biri devlet memuru 12 kişinin gayrimenkullarına zorla el koyduğu iddia edildi.


Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık altı aydır sürdürdüğü teknik takip ve istihbarat çalışmaları sonucu Balçova ilçesinde emlakçılık yapan F.Ö.'nün, elemanları aracılığıyla yasadışı yollardan haksız kazanç elde ettiğini saptadı. Araştırmada F.Ö.'nün, oğlu A.Ö. ile birlikte piyasada maddi sıkıntıya girmiş esnaf ve vatandaşlara yüzde 7 ile 20 arası faizle borç verdiği, günü gelip borçlarını ödemeyenleri tehdit ettikleri belirlendi. Zanlıların ayrıca borcunu ödemesine rağmen bazı kişilerin ev, dükkan ve arsa gibi gayrimenkullarını zor kullanarak kendi üzerlerine geçirdiği, ödenmeyen borçlar karşılığında beyaz eşya dükkanlarından televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi aldırıp el koyduğu iddia edildi. Zanlıların, borçlarını ödeyemeyen C.D. adlı vatandaşı zorla arabaya bindirip bir köye götürdükleri ve silah zoruyla Urla ilçesinde bulunan babasına ait ev ve işyerlerini elinden aldıkları ileri sürüldü.


Delillerin toplanmasının ardından harekete geçen ekipler altı ev, üç işyeri ve iki arabaya eşzamanlı baskınlar düzenledi. Operasyonda elebaşı olduğu iddia edilen F.Ö. ile çocukları A.Ö., S.Ö. ve A.Ö.'nün sevgilisi F.K., V.A., C.Ö. ve S.S. gözaltına alındı. Zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda ise dört mağdura ait 18 senet, üç çek, altı tapu, 42 bilezik, iki televizyon, iki buzdolabı, iki çamaşır makinesi, 37 fatura aslı ve beş ipotek belgesi ele geçirildi.


Sabıkaları bulunmayan zanlıların, Narlıdere otoyol girişinde 600 bin YTL değerindeki bir eve zorla el koyup 70 bin YTL'ye sattığı da iddia edildi. Çetenin ağına 12 kişinin düştüğü saptandı. Bunlardan birinin Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda memur olarak çalıştığı, baskılardan dolayı bir buçuk yıl psikolojik tedavi gördüğü ve yaşanan olaylara dayanamayıp şehir dışına tayin istediği öğrenildi. Emniyette suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

İha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 16:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?