8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Tehlike arz eden okul binası yıkılıyor

Karşıyaka'nın en eski okullarının başında gelen ve bir çok ünlü simayı yetiştiren Aydoğdu İlköğretim Okulu'nun bir bölümü temelinin tehlike arz etmesi üzerine Karşıyaka Belediyesi ekiplerince yıkılmaya başlandı. 

Okulun geçtiğimiz yıl eski binasının temelinde kayma olduğu fark edilmesi üzerine yöneticilerce Bayındırlık İl Müdürlüğü'ne haber verildi. Bayındırlıktan gelen ekip yaptığı inceleme sonucu eski binanın temelinde göçük olduğunu tespit edip 14.06.2006 tarihinde çürük raporu verdi. 19.06.2006 tarihinde de Karşıyaka Belediyesi Encümenince de yıkım kararı alındı. 

1998 yılında çıkarılan deprem yönetmeliğinde belirtilen bir binanın ömrünün 60 yılı aşması halinde tehlike arz etmesinden yola çıkan okul yönetimi, binanın geçmişinin 100-150 yıllık olması üzerine de çocukların güvenliği açısından böyle bir adım atma kararı aldı. 

Yıkım işleminin zor ve külfetli olması üzerine Karşıyaka Belediyesi devreye girerek yıkım işini Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirme kararı aldı ve yıkım başladı. Eski binanın kapasiteyi kaldıramaması ve temelinde kayma olması nedeniyle yıkılan okul yeniden yapılacak. 3 katlı ve 12 derslikli olarak Haziran 2007'de hizmete girecek okul, tarihi kimliği ile yeniden eğitim vermeye devam edecek.
iha
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2006 Salı 14:32:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?