8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Ticaret Odası'ndan Aliağa ziyareti

Menemen Ticaret Odası meclis üyelerinden oluşan heyet, yönetim kurulu Başkanı Yılmaz Güral başkanlığında Aliağa Ticaret Odası ve Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Menemen Ticaret Odası üyeleri ile Aliağa Ticaret odası meclis üyeleri birlikte Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'ni (ALOSBİ) gezerek bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral ve Meclis üyeleri, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka’nın davetiyle Aliağa’ya geldi. Aliağa Ticaret Odası meclis üyeleriyle bir araya gelen Yılmaz Güral başkanlığındaki Menemen Ticaret Odası heyetini Aliağa Ticaret odası Meclis Başkanı Ömer Turgut Oğuz ve Meclis üyeleri karşıladı. 

Karşılamanın ardından her iki Odanın meclis üyeleri bir otobüs ile Aliağa Organize Sanayi Bölgesine geçti. ALOSBİ’de, Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve ALOSBİ Başkan vekili Adnan Saka tarafından karşılanan Menemen heyetine bölgeyi tanıtıcı brifing sunuldu. Brifingin ardından ALOSBİ’de yapımı devam eden tesis inşaatları ile üretim yapan tesisleri gezen heyet, son olarak ALOSBİ’nin en yüksek noktası olan Çakmaktepe’den bölgeyi kapsamlı olarak inceleme fırsatı buldu. Aliağa Ticaret Odası’nı ve ALOSBİ’yi ziyaret etmekten son derece mutlu olduğunu kaydeden Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, “Aliağa’daki sanayi ve ticaret ile ilgili gelişmeleri yakından izliyoruz. İzmir’in kuzeyindeki tüm gelişim ve değişimlerin birbirine komşu olan ilçeleri de yakından ilgilendirdiği bir gerçek. Menemen Ticaret odası olarak özellikle Aliağa Organize Sanayi Bölgesinde yapılanlardan son derece etkilendik. Bize bu ziyaret imkanını sağlayan Aliağa Ticaret Odası’nın yönetim kurulu ve meclisine teşekkür ediyorum” dedi. 

Aliağa Ticaret Odası yönetim kurulu başkanı ve ALOSBİ başkan vekili Adnan Saka, Aliağa’da 400 tesisin kurulacağı ve binlerce kişilik istihdamın sağlanacağı ALOSBİ’nin bölgede köklü değişiklikler yapacağını söyledi. Aliağa’daki gelişmelerin Menemen ve Foça gibi ilçeleri, Hatta Karşıyaka’yı da etkileyeceği herkesin malumudur. Bölgemizin gelişim vizyonunun çevre ilçelerle birlikte düşünülmesini ve geleceğin buna göre şekillenmesini istiyoruz. Bundan dolayı Bölgemizdeki Ticaret odaları olarak işbirliği ve diyaloğumuzu geliştirici bu tür etkinliklere önem vermekteyiz. Menemen Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral ve değerli meclis üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 14:00:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?