26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tıp öğrencilerinden türban eylemi

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzasına sunulan türban yasasını protesto için poliklinikler önünde toplandı. 

Öğrencilerin basın açıklaması sırasında türbanlı bazı hasta yakınları eyleme destek verirken, bazı hastalar da öğrencilere destek verdi. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Teos Kafe önünde toplanan Tıp Fakültesi'nde okuyan 100 öğrenci ve doktorlar, ellerinde,"Kutuplaşmaya değil, kitaplaşmaya özgürlük" dövizleri taşıyarak çeşitli sloganlar attı. Hastane polikliniklerine yürüyen öğrencilere hasta yakınları ve doktorlar alkışlarla destek verdi. Grup adına bir açıklama yapan Tıp Fakültesi öğrencisi Pınar İçel, "Yine bir tartışma ortamının içine sürüklenmiş ve taraf olmaya zorlanmış bulunmaktayız. İnsanların iki ayrı kutba ayrılmaya çalışıldığı bu tartışmada özgürlükçü, demokratik, aydın bir tarafı, bize dayatılmaya çalışanlardan farklı bir yolu savunuyoruz. Üniversiteler ve bilim üreten kuruluşlarda siyasal İslam'ın simgesi olan türbanın ve dini simge ve düşüncenin tartışılması anlamsız ve yersizdir. Okullarımız sermayenin baskısından kurtarılmalı, sağlık ve eğitimin özelleştirilmesi önlenmelidir. Bunların insan hakkı olduğu savunulmalıdır." 

TÜRBANLI VE HASTA YAKINLARI EYLEME DESTEK VERDİ 

Grubun açıklaması sırasında hastaneye gelen bir hasta yakını türbanlı bayan eylemi izleyerek onlara alkışlarla destek verdi. Konuşmalar yapıldığı sırada Fatma Şimşek isimli bir bayanda, "Türkiye'ye Atatürk gibi bir insan tekrar gelmeli. Ben Atatürkçüyüm, Atatürk'ün izinde gidiyorum. Gelin hep birlikte olalım. Başörtüsü örtmeyeceğiz, onların dediklerini yapmayacağız" diye konuştu. Grup basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 14:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?