5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tire'de 14 köy yolu kapandı

Hafta sonu aniden bastıran aşırı soğuklar ve kar yağışı, Tire'de pek alışık olunmayan durumların ortaya çıkmasına sebep oldu. İlçeye bağlı 14 dağ köyünün yolu, yoğun kar yağışı sebebiyle bir süreliğine kapandı. Geçtiğimiz hafta cuma günü, Marmara bölgesinden yurda giriş yapan aşırı soğuk ve karlı havanın etkisine Tire de girdi.

Cumartesi gününden itibaren Tire'de görülmeye başlayan soğuklar, mevsim normallerinde giden sıcaklıkları birden oldukça düşük seviyelere çekti. Cumartesi gece saatlerinde ilçenin dağlık kesimlerinde başlayan ve bir süre yoğun bir şekilde devam eden kar yağışı, o bölgelerde yer alan 14 dağ köyünün yolunun da bir süre kapanmasına sebep oldu. Kar yağışı yüzünden; Musalar, Topalak, Dağdere, Toparlar, Somak, Armutlu, Akmescit, Dallık, Çeriközü, Yamandere, Küçükburun, Büyük Kemerdere, Küçük Kemerdere ve Dibekçi köylerinin yolları kapandı. Köy muhtarlarından ve vatandaşlardan gelen yardım talepleri üzerine, Kaymakamlık tarafından Köy Hizmetleri ile bağlantıya geçilerek, gerekli çalışmalar başlatıldı. Köy Hizmetleri'nin greyder ve diğer araçları vakit kaybetmeden çalışmaları başlattı ve hafta sonu- yapılan çalışmalarla köy yolları ulaşıma açıldı.

KAR İLÇE MERKEZİNE DE DÜŞTÜ

İlçenin yukarı mahallelerinin bulunduğu noktalara yakın bölgelere kadar toprak zemini beyaza bulayan kar, cumartesi günü öğlen saatlerinden sonra ilçe merkezine de yağmaya başladı. Fakat kar yağışının seyrek ve zaman zaman da sulu şekilde olması üzerine ilçe merkezinde yerleri kar tutmadı. Aniden bastıran soğuk hava, kimi vatandaşlar için şikayet konusu olsa da kimi vatandaşlar da karın yağmasından dolayı oldukça mutlu oldu. Kar hasreti çeken bazı vatandaşların bunu bir fırsat bilerek, özel araçlarıyla Güme Dağı'nın yamaçlarına giderek ailecek kar keyfi yaşadı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2010 Pazartesi 15:38:01
Güncelleme :13 Aralık 2010 Pazartesi 16:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?