26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tire'de banka soygunu

Tire'de, kimlikleri belirlenemeyen üç kişi, bir mudi tarafından görevli banka memurunun masasının üzerine bırakılan 2 bin 500 YTL'yi alarak kayıplara karıştı.

Tire'de, bir bankanın şubesine gelen bir mudi, veznelerin dolu olması sebebiyle parasını bankadaki bir görevliye boş olan bir masanın üzerinde teslim ederek işlemlerini yaptırmaya başladı.

Memur ve mudinin bir anlık dalgınlığından yararlanan ve güvenlik kamerası kayıtlarında üç kişi oldukları anlaşılan soyguncuların ikisi çevreyi gözetleyip çalışanların dikkatini dağıtırken üzerinde beyaz bir spor kıyafet olan üçüncü kişi masanın üzerinde duran parayı alarak arkadaşlarıyla beraber bankayı terk etti.

İşlemleri bitiren banka memuru paranın masada olmadığını görünce soyulduklarını anlayarak polis ve güvenlik görevlisine haber verdi. Soygundan sonra olayla ilgili soruşturma başlatan Tire polisi ilçenin giriş çıkışlarında güvenlik tedbirlerini artırdı. Bankanın güvenlik kamerasındaki görüntüleri incelemeye alan polis şahısların kimliklerini belirlemek amacıyla kamera kayıtlarını İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekiplerine teslim etti. Görgü tanıkları ise, şebekenin soygunu gerçekleştirdikten sonra sakin tavırlarla bankadan çıkarak araçlarına bindikten sonra hızla uzaklaştıklarını söyledi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Ayrıca paranın soygundan hemen önce işlemlerin yapılarak bankanın hesabına geçmiş olduğu bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 19:31:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?