8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Tire'de 'barkod sistemi'

Tire Belediyesi, sürekli büyüyen ilçede sağlıklı bir nüfus ve adres bilgi sistemi oluşturmak üzere çalışma başlattı. Bu kapsamda ilçedeki tüm binalar tek tek dolaşılarak barkod sistemi ile numaralandırılıyor. 

Nisan ayında yürürlüğe giren ve Türkiye'de ikamete dayalı nüfus kayıt sistemi oluşturulmasını içeren yasa kapsamında belediyelere düşen yükümlülükler gereği, bünyesinde numarataj bürosu ve ekibi kuran Tire Belediyesi, bu yöndeki çalışmalara yaklaşık bir ay önce başladı. Numarataj bürosu ekipleri ilk etapta isimsiz cadde ve sokakların isimlendirecek, tabelalarını asacak, tüm binaların tek tek numaralandırılarak bu binalarda yaşayan insan sayısı ve bu yerlere ilişkin özelliklerle bilgileri online sisteme aktaracak. Halen devam eden arazi çalışmaları kapsamında ekipler şu günlerde tek tek binaları numaralandırıyor ve toplanan veriler, mevcut adres ve dış kapı numaraları gibi bilgiler veri tabanına işlenerek, adres bilgi sistemine aktarılıyor. 

Çalışmalar sonunda tek adres uygulamasını başlatacak Tire Belediyesi, sürekli güncelleme sayesinde adresle ilgili karşılıkları önleyecek; projede bir yıllık uydu görüntülerinin sisteme aktarılmasıyla, zaman içerisinde kaçak yapılaşmanın da bu sistem üzerinde takip edilmesi mümkün olacak. Bir anlamda kentin envanterini çıkaran veriye kolay ulaşılmasını sağlayacak bu sistem, herhangi bir doğal afet durumunda, hangi bölgede, hangi bina ve dairede kaç kişinin ikamet ettiğinin tespiti açısından da işlevsel olacak. Toplam 16 Mahallesi bulunan Tire'de şimdiye kadar 10 mahallenin numarataj işlemi tamamlandı. Bu çalışma tüm ilçe genelinde tamamlandığı zaman, toplanan veriler ulusal Adres Veri Tabanına da aktarılacak.
iha
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2006 Cumartesi 09:40:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?