26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tire'de festival çoşkusu

Tire Geleneksel El Sanatları Üretim Kültürü ve Turizm Festivali çerçevesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Tireli hayranlarına müzik ziyafeti çeken ünlü popçu Demet Akalın konserinden sonra da festival hız kesmeden devam ediyor.

Dün gece tarihi Alay Parkı'nda Tire Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, izleyicilerine muhteşem bir konser verdi. Şef Halil Altınköprü yönetiminde, amfi tiyatroyu dolduran binlerce müzikseverle buluşan koro üyeleri, sahnede kaldıkları yaklaşık iki saat süresince Türk Sanat Musikisinin seçme eserlerini seslendirdiler. Tire Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli, Başkan Yardımcısı Tarık Çapkınoğlu ile Belediye Meclis Üyelerinden Lütfü Özdoğru'nun da izlediği konserin sonunda protokol üyeleri ile izleyiciler koroyu ayakta alkışladılar. Koro şefi Halil Altınköprü Tire Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'nun kış döneminde de çalışmalara devam edeceğini belirterek, müziğe gönül vermiş herkesi yeni çalışma döneminde koroda görmek istediklerini söyledi. 

"TEKVANDOCULAR NEFESLERİ KESTİ"
Öte yandan festival dün gerçekleştirilen ödül törenine de sahne oldu. Tire Belediyesi Yaz Spor okullarında yaz dönemi boyunca eğitmenleri Ahmet Sakıcı yönetiminde eğitim alan 100 minik tekvandocu, bu sporda ilk kuşakları olan sarı kuşaklarına kavuştular. Tire Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli ile Belediye Meclis üyelerinden Lütfü Özdoğru'nun katıldığı törende, minik sporcuların kuşaklarını Başkan İçelli ile protokol üyeleri taktı. Törenin ardında minik tekvandocular kendilerine eşlik eden ailelerine bir de gösteri sundular.

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 15:44:15
Güncelleme :2 Eylül 2008 Salı 19:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?