19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tire'de şiir keyfi

Tire’de 6.sı düzenlenen Eğitim Bilim ve Kültür Şenlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belediye Seha Gidel Kültür merkezinde şiir gecesi gerçekleştirildi.

Yerli ve yabancı yirmi sekiz şairin seçme eserlerinin seslendirildiği gecede yorumcuların performansı izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Salonu dolduran 350 kişi, yaklaşık üç saat boyunca Ümit Yaşar Oğuzcan, Orhan Veli Kanık, Can Yücel, Ataol Behramoğlu, Atilla ilhan, Faruk Nafiz Çamlıbel ve Edgar Allen Poe gibi şairlerin seçme eserleriyle keyifli dakikalar geçirdi.

Müzik ve koreografilerle de desteklenen şiir gösterisinde Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Lisesinde öğrenim gören görme özürlü Yasin Karakaya’nın ‘Anabelli’ ile yazar ve edebiyatçı Seyfullah Ayvalı’nın seslendirdiği ‘Rüveyda’ isimli şiirlerde ise izleyenler gözyaşlarına hakim olamadı.Tire kaymakamı Cezmi Türk Göçer ve Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli’nin de izlediği şiir dinletisinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer ile eşi Nuran Ölçer’de birer şiir okudu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer, etkinliği gerçekleştirirken çok titiz davrandıklarını belirterek, “ Bu sayede şiiri gençlerde sevdirmeyi amaçladık. Dinletimize gösterilen yoğun ilgi de bunu kanıtlıyor.” Diye konuştu. Şiir dinletisinin ardından sanatçı ve davetliler gecenin şerefine düzenlenen kokteylde bir araya gelerek, değerlendirmelerde bulundular.

..
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 18:13:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?