19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

TOBB'dan kadın girişimciye fuar desteği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, 2009 yılında gerçekleştirilecek yurt içi 167 fuarda yer alacak 835 kadın girişimciye destek verecek.

Her fuar için 5 kadın girişimciye ücretsiz olarak 15'er metrekarelik fuar alanı sağlayacak olan TOBB, aynı zamanda stant kuracak, stantların zeminlerini kaplayacak ve aydınlatmasını sağlayacak. Toplam 835 kadın girişimciye verilecek desteklerin maddi değeri 2.5 milyon YTL'yi bulacak.

TOBB bünyesinde kurulan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'nun birinci kuruluş yıldönümünde, "TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Yurtiçi Fuar Katılımında Kadın Girişimcilerin Desteklenmesi Projesi" tanıtıldı.

Toplantıya katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kadın girişimcilerin 73 ilde kurul oluşturarak oluşum süreçlerini tamamladıklarını belirterek "Hedefimiz 1.3 milyon erkek girişimcinin yanında 1.3 milyon kadın girişimcinin yer almasıdır. Ekmeğin hamurunun bulaştığı eller ekonomiye de el atsın ki, büyümenin bereketini toplumun daha geniş kesimleri hissedebilsin" dedi.

Bu doğrultuda yaptıkları çalışmaların ilk etabında "Haydi Kızlar Okula" kampanyası kapsamında Şırnak'ta 100 kişilik kız öğrenci yurdu inşa ettiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, Kredi Garanti Fonu ve KOBİ Girişim Sermayesi şirketlerinde kadın girişimcilere öncelik vermeye başladıklarına dikkat çekti.

Kadın girişimcileri artırmak amacıyla yeni projelere başladıklarına işaret eden Hisarcıklıoğlu, 2009 yılında gerçekleştirilecek yurt içi fuarlarda kadın girişimcileri destekleyeceklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, Kadın Girişimciler Kurulu tarafından yürütülen bu projeyle kadın girişimcilerin ürettikleri mal ve hizmetleri tanıtırken yeni ticari ilişkiler kurmalarına imkan sağlayacak en etkin platform olan fuarlarda ücretsiz olarak yer almalarını sağlamalarını amaçladıklarını belirtti.

Hisarcıklıoğlu, 2009 yılında gerçekleştirilecek 167 fuarın tamamının destek kapsamında olduğunu belirterek, "Kadın girişimcilere sağlanacak desteğin maddi değeri yaklaşık 2.5 milyon YTL'dir" açıklamasında bulundu.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş da 73 ilde kadın girişimci kurulları oluşturduklarını belirterek, "Hedefimiz Türkiye'nin 81 ilinden 81 proje çıkarmak" dedi.

"Şimdi de ilk defa fuarlarda kadın girişimcilere uygulanacak bir proje başlatıyoruz" diyen Bektaş, 20 fuar şirketinin Türkiye'de düzenlediği 167 fuarın her birinde 5 girişimci kadına 15'er metrekare olmak üzere toplam 75 metrekare ücretsiz fuar alanı kullandıracağını açıkladı.

DESTEKTEN YARARLANMA ŞARTLARI
Projeden yararlanmak isteyen girişimcilerin; ticaret ve sanayi, ticaret, sanayi ve deniz ticaret odalarında kayıtlı bulunması, gerçek kişi firmalarda firma sahibinin kadın girişimci olması, tüzel kişi firmalarda ise ortaklık payının en az yüzde 50'sinin kadın girişimcilere ait olması, yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançonun 2 milyon YTL'yi aşmaması ve temel faaliyetinin başvurusunda bulunduğu fuarın konusuna uyması gerekiyor. Bu koşulları sağlayan kadın girişimciler firmanın faaliyet gösterdiği
il sınırları içerisinde bünyesinde il kadın girişimciler kurulu oluşturulmuş oda ve borsalara başvuru yapabilecekler. Kurul bulunmayan illerde başvurular direk olarak oda ve borsalara yapılabilecek.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 14:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?