19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tokatlıoğlu, son yolculuğunda

Sanat Müziği Sanatçısı ve Bestekar Necdet Tokatlıoğlu, memleketi İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı.


"Bitmesin gözlerinde pırıl pırıl arzular", "Bir sevgi istiyorum", "Sebepsiz ayrılık", "Ne sen beni gördün ne de ben seni" gibi unutulmaz birçok eserin sahibi Necdet Tokatlıoğlu, İzmir'de gözyaşları arasında toprağa verildi. Pankreas kanseri nedeniyle 75 yaşında hayata veda eden ünlü bestekar, TRT İzmir binası önünde düzenlenen törenin ardından Alsancak Hocazade Camii'nde öğle namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Yelki Mezarlığı'na defnedildi. Cenaze töreninde eşi Birgün Tokatlıoğlu,


kızları Name Eron ve Hande Özpar hazır bulundu. Eşini kaybetmenin büyük üzüntüsünü yaşayan Birgün Tokatlıoğlu, aşklarının küçük yaştan itibaren başladığını belirterek gözyaşlarına boğuldu. Cenaze töreni sırasında Birgün hanımı, kızları Hande ve Name güçlükle ayakta tutabildi.

TOKATLIOĞLU'NUN ÖZ GEÇMİŞİ
1933 doğumlu olan Tokatlıoğlu, müziğe İzmir Türk Musikisi Cemiyeti'nde başladı. 1954 yılında Ankara Radyosu'nda ud ve ses sanatçısı olarak görev aldı. 1960'da Ankara Radyosu Müzik Yayınları Müdürü olan Tokatlıoğlu, daha sonra solistliğe geri dönerek 1981 yılına kadar solist, korist ve program şefi gibi görevlerde bulundu. Tokatlıoğlu'nun kendi bestelerinden oluşan 5 plak ve çok sayıda 45'lik plağı bulunuyor. Tokatlıoğlu'nun 95'e yakın bestesinden 68'i TRT repertuvarında yer alıyor.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 17:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?