8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Torbalı'da çete operasyonu

İZMİR'in Torbalı İlçesi'nde baskı ve tehditle senet imzalattıkları, başkalarına ait arazileri üzerlerine geçirerek çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları iddiasıyla gözaltına alınan 11 kişi, yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Çetenin 2 üyesinin, daha önceden karıştıkları olaylar sonrasında tutuklandıkları öğrenildi.

Torbalı'da bazı vatandaşların Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunarak arazilerinin tehditle ellerinden alınıp, başkalarının üzerine geçirildiğini bildirmesi üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Ekiplerin yaklaşık bir ay sürdürdüğü araştırmanın ardından inşaatlarda taşeron hizmetler vererek kendilerini kamufle etmeye çalışan organize suç örgütüne karşı operasyon düzenledi. Daha önceden belirlenen adreslere eş zamanlı yapılan baskınlarda çete lideri E.K. ve 10 adamı gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte biri hayalet silah olarak adlandırılan Glock marka olmak üzere 3 tabanca ve 4 tüfek ele geçirildi.

Torbalı İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki sorgularında çete elemanlarının baskı ve tehditle senet imzalattıkları, teleficilik yaptıkları, başkalarına ait malları zorla üzerlerine geçirmek için adam kaçırdıkları tespit edildi. Haklarında 25 kişinin suç duyurusunda bulunduğu 11 kişi, yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. çetenin 2 üyesinin ise daha önce karıştıkları başka suçlardan halen tutuklu bulundukları öğrenildi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 15:57:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?