19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Torbalı'da İZSU çalışmaları

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Torbalı’nın Karakuyu beldesindeki 100 kilometrelik içme suyu şebeke çalışmalarının ardından, Yazıbaşı beldesi ile Kuşçuburun Mahallesi’ne de 135 kilometrelik yeni içmesuyu şebekesi daha döşeyecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe ve beldelerde başlattığı alt yapı seferberliği çerçevesinde, Torbalı ilçesi ile Ayrancılar Yazıbaşı beldelerinde 10 milyon YTL’lik yatırımla başlattığı iki biyolojik atıksu arıtma tesisi çalışmalarından sonra, aynı bölgedeki yeni içme suyu yatırımlarına da hız verdi. İlçenin Karakuyu beldesinde 100 kilometrelik içme suyu şebeke yenilemelerini tamamlayan, Çaybaşı’ndaki çalışmaları sürdüren İZSU Genel Müdürlüğü, ilçenin Yazıbaşı beldesi ile Kuşçuburun Mahallesi’ndeki şebekeleri de yenileme kararı aldı. Yaklaşık 3 milyon YTL’lik yatırımla beldeye 135.3 kilometrelik yeni şebeke döşeneceği, su kesintilerinden yakınan belde halkının bu yatırımın tamamlanmasıyla sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşacağı bildirildi.

YATIRIMLAR PEŞ PEŞE GELDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayında temelini attığı Ayrancılar - Yazıbaşı Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaatı, 2009 yılının Şubat ayında tamamlanacak. 4 milyon 330 bin YTL’lik yatırımla devreye girecek olan tesis, 40 bin kişinin evsel atığını arıtacak. İnşaat seviyesi yüzde 30’larda olan tesisin işletme binası, blower binası, çamur susuzlaştırma, atölye binası, kaba inşaatı tamamlandı ve sıva işlerine başlandı. Havalandırma havuzu ve son çökeltim havuzu reyde betonları tamamlandı. Haziran ayında temeli atılan Torbalı Atıksu Arıtma Tesisi’nin inşaatı ise 2009 yılının Nisan ayında tamamlanacak. 5 milyon 664 bin YTL’lik yatırımla devreye girecek olan tesis 100 bin kişinin evsel atığını arıtacak. Tesisin anaerobik havuz reyde ve perde betonları tamamlandı. Havalandırma havuzu ve son çökeltim havuzu kazıları bitirildi.

Karakuyu beldesinde mevcut şebekeler yenilendi ve yeni konut alanlarının bulunduğu bölgelere altyapı hizmeti götürüldü. 4-5 bin nüfusu olan bu bölgeye 1 milyon 247 bin YTL:’lik yatırımla toplam 100 kilometre uzunluğunda içmesuyu şebekesi döşendi. Ayrıca 500 metreküplük yeni depo ve iletim hattı yapıldı. İkisi Çaybaşı beldesinde olmak üzere toplam 3 yeni kuyu açılarak Torbalı merkeze su verilmeye başlandı. Ayrıca suyu sağlıklı iletmek amacıyla 2 kilometrelik iletim hattı yapıldı ve ilçe merkezinin su sıkıntısı çözüldü. Torbalı’nın Karaot, Yeniköy, Yazıbaşı, Çaybaşı ve Subaşı yerleşim yerlerinde yeni kuyular açıldı. Kaplancık Köyü ve Karakuyu’da kuyu sondajları devam ederken İZSU, Çaybaşı beldesinde önümüzdeki günlerde 2 kuyu açmak için ihaleye çıkıyor. Çaybaşı beldesinde yeni açılan kuyulardan suyu sağlıklı dağıtmak amacıyla mevcut pompanın ve terfi merkezinin ıslahı yapıldı. 3500 metre uzunluğunda yeni içmesuyu şebekesi döşendi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 11:16:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?