5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Töre cinayetlerine artık indirim yok

İzmir’de geçen yıl nisan ayında yasak ilişki sonucu hamile kaldığını öğrendiği kardeşi 16 yaşındaki Çiğdem İnce’yi tabancayla öldüren 24 yaşındaki Cahit İnce’nin Yargıtay umudu boşa çıktı. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, İzmir 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği ömür boyu hapis cezasını onadı.

Cinayet, Turgutlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen imzasız ihbar mektubuyla ortaya çıktı. Yapılan araştırmada, bekar olan Çiğdem İnce’ye ilçedeki sağlık ocağında, bir gün sonra da Turgutlu Devlet Hastanesi’nde hamilelik testi yapıldığı belirlendi. 7 aylık hamile olduğu saptanan genç kızın ailesinin, daha sonra polise başvurup kayıp olduğunu bildirdiği anlaşıldı. İnce Ailesi’nden anne, baba ve ağabey Cahit İnce’nin de aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına aldı. Sorgulama sonunda, genç kızı ağabeyi Cahit İnce’nin, Işıkkent’teki dağlık arazide 7 el ateş ederek öldürdüğü ve cesedi gömdükten sonra üstünü taşlarla örttüğü ortaya çıktı. Ağabey ve baba tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Yargılamada Cahit İnce, ‘Kardeşim kimden hamile kaldığını söyleseydi öldürmeyecektim’ diyerek kendini savundu. Baba Hüseyin İnce ise olayla ilgisi olmadığını, kızının kayıp olduğuna dair karakola gidip başvurduklarını, hamile olduğunu cinayetten sonra öğrendiğini öne sürdü.

Yargıtay’ın oybirliğiyle onadığı karara göre sanık baba 55 yaşındaki Hüseyin İnce beraat etti. Kız kardeşini öldüren Cahit İnce, üç ayı geceli gündüzlü hücrede olmak üzere ömür boyu hapis yatacak.

Hürriyet Gazetesi
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 08:18:53
Güncelleme :17 Aralık 2004 Cuma 17:09:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?