5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Törenlere coşku hakimdi

Cumhuriyet’in kuruluşunun 81. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle coşkuyla yapıldı. Törene katılan gaziler ve vatandaşlar, gözyaşlarını tutamadı. Çocuklar hep birlikte Türk bayrağını havaya kaldırarak dalgalandırdı.

Cumhuriyet Meydanı’nda binlerce İzmirli’nin katıldığı törende, İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, askeri araç üzerinde törene katılan vatandaşların bayramını kutladı. Vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, Cumhuriyet coşkusunu yaşadı.

 Türk milletinin bağımsızlığını her şeyin üstünde tuttuğunu dile getiren İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, "81. gurur yılına ulaşan Cumhuriyet’in başarıları, savaştan çıkmış, yanmış, yıkılmış, yokluklar içindeki bir ülkenin demokratik bir rejimle nereden nereye gelebileceğini gözler önüne sermiştir. Bağımsızlığını her değerin üzerinde tutan Türk milletinin, harcında yüz binlerce vatan evladının kanı bulunan Cumhuriyet yönetimine kavuşması kolay olmamıştır. Bu bakımdan bedeli bize çok pahalı olan ve temelinde yüz binlerce vatan evladının kanı bulunan Cumhuriyet’i, nereden gelirse gelsin her türlü tehlikelere karşı korumak ve kollamak, hepimizin başta gelen görevi olmalıdır" diye konuştu.

Törende İstiklal Marşı okunurken, bazı gazilerin ve vatandaşların gözyaşlarını tutamaması dikkati çekti. Tören, halk oyunları gösterilerinin ardından geçit töreniyle son buldu.

izmir
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2004 Cuma 13:44:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?