26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Torununa hayat verdi

İzmir'de, 61 yaşındaki emekli itfaiyeci Şükrü Top, böbrek hastası 14 yaşındaki torunu Hüsnü Sezgin'e böbreğini verdi.


Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Prof.Dr. Cüneyt Hoşcoşkun başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirilen ameliyatla 61 yaşındaki Şükrü Top'un bir böbreği, böbrek yetmezliği çeken torunu Hüsnü Sezgin'e nakledildi. Uzun yıllar itfaiyecilik yaptığını ve çok insana yardım ettiğini belirten Şükrü Top, torununun hastalığını öğrendikten sonra hemen böbreğini vermeyi düşündüğünü söyledi.


Dedesi Şükrü Top'un böbreğiyle yeniden hayata tutunan Hüsnü Sezgin'in annesi Şükran Sezgin ise Temmuz ayında oğluna Ödemiş Devlet Hastanesi'nde böbrek yetmezliği teşhisi konulduğunu ve teşhisin hemen ardından tedavi olmak üzere Ege Üniversitesi Hastanesi'ne geldiklerini söyledi. İlaç tedavilerinden olumlu cevap alınmadığı için nakil konusunda kendisinin ve eşinin gönüllü olduğunu ancak yapılan testlerden olumlu yanıt alamadıklarını belirten Şükran Sezgin, "Bu sırada babam torununa bir böbreğini vermek istediğini söyledi. Gerekli test yapıldı. Sonuçlar olumlu çıkınca nakile karar verildi. Oğlumuz sağlığına kavuştuğu için çok mutluyuz. İnşallah daha iyi olacak" dedi.


Torununa böbreğini verebildiği için çok mutlu olduğunu belirten Şükrü Top ise, "Torunum için canım feda. Nakil gerektiğini öğrendiğimde tereddüt etmeden gerekli testleri yaptırdım. Tek isteğim yavrumuzun sağlıklı bir şekilde yaşamına devam etmesi" diye konuştu.


Dedesi sayesinde sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan ilköğretim sekizinci sınıf öğrencisi Hüsnü Sezgin ise, "Bundan böyle yaşıtlarım gibi koşup oynayabileceğim için çok sevinçliyim. Dedem mesleği gereği yıllarca zor durumdaki insanların imdadına yetişti. Şimdi de benim yardımıma koştu" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 12:21:09
Güncelleme :5 Kasım 2008 Çarşamba 12:22:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?