26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Trafik Haftası etkinlikleri

3 - 11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Trafik Haftası nedeniyle bir açıklama yapan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık , trafik kurallarına uyulması halinde trafik kazalarının azalacağını belirterek, "Bütün kurum ve kuruluş temsilcilerinden, kurallara uyarak çocuklarımıza örnek teşkil etmelerini istiyoruz" dedi. 

Trafik haftası nedeni ile bir çok organizasyonun yapıldığına dikkat çeken Anık, "Trafik kurallarına uyulması halinde trafik kazalarının azalacağı önemli bir gerçektir. Bu nedenle hem okullarımızda, hem de sürücü kurslarımızda trafik kurallarının öğrenilmesini ve kurallara uyulmasını arzu ediyoruz " diye konuştu. Trafik kazalarının en aza indirilmesi için eğitimin önemine değinen Anık, ticari araç kullanan ve kamu taşımacılığı yapan kişilerin düzenli eğitimden geçmesinin de önemine değindi. Anık, 2008 yılını eğitim yılı olarak gördüklerini belirtti. İzmir'de bulunan taksi, minibüs ve servis araç sürücülerinin bu yıl içerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitime alınacağını söyleyen Anık, bu eğitimin yararlı olacağına inandıklarını söyledi. 

2006 yılına göre 2007 yılında trafik kazalarında yüzde 12.78, ölümlü trafik kazalarında yüzde 2.79, maddi hasarlı kazalarda ise yüzde 16.81 artış yaşandığına dikkat çeken İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, kazalara artık dur denilmesi gerektiğini söylerken, tedbirlerin artırılmasını istedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 10:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?