2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Trafik polisleri kask dağıttı

TRAFİK POLİSLERİ KASK DAĞITTI

Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri ilçede 60 motosiklet sürücüsüne kask dağıttı.

Bir süre önce Çaybaşı Bölge Trafik İstasyon Amirliği ekiplerinin başlattığı uygulamayı farklı bir şekilde sürdüren Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü, kontrol yaptıkları noktalarda kaskı olmayan sürücülerin diğer evraklarını kontrol ettikten sonra hediyelerini verdi.

Türkiye genelinde ilk defa Torbalı'da uygulanan proje sayesinde motosiklet sürücülerinin bilinçlenmesi hedefleniyor. Torbalı İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Orhan yaptığı açıklamada, kask dağıtım uygulamasını zaman zaman sürdüreceklerini, bu sayede motosiklet kazalarında sürücünün başından aldığı ve büyük ihtimalle ölümle sonuçlanan kazaların önüne geçmek istediklerini vurguladı.

SÜRÜCÜLER UYGULAMADAN MEMNUN

Trafik kontrol noktaları oluşturan polis, ceza kesmek yerine motosiklet sürücülerine kask hediye etti. Ehliyeti bulunan ve ruhsatında sorun olmayan sürücüler, kasklarının olmaması nedeniyle ceza kesileceğini düşünürken, polisin hediyesiyle şaşkınlık yaşadılar. Uygulamanın faydalı olduğunu söyleyen motosiklet sürücüleri ise, aldıkları kaskları takarak yollarına devam ettiler. Sürücü Hasan Özen, polis memurlarına teşekkür ederek, “Ceza kesileceğini tahmin ediyordum. Polis kask verince çok şaşırdım. Bundan sonra motosiklet kullanırken, kasksız yola çıkmam” dedi.

'PROJE İLE KASK BİLİNCİNİ AŞILIYACAĞIZ'

Toplumda kaskın önemine değinmek için bu uygulamaya imza attıklarını belirten İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Orhan ise, gelecekte de bu projeyi sürdüreceklerini ifade etti. Müdür Orhan, “Geçtiğimiz yıl 'analar ağlamasın' diyerek başlattığımız motosiklet uygulamalarına bu sene de devam edeceğiz. Gencecik yavrularımızı kazalarda kaybetmek istemiyoruz. Toplumda kask bilincini aşılamak için bu faaliyetlere başladık ve devamını da getireceğiz. Özellikle motosiklet kazalarında direk yer veya araçla fiziki temas olduğu için sürücüler ciddi yaralanmalar geçiriyor ve hatta bu kazalar ölümle sonuçlanıyor. İnsan hayatı bizim için çok önemli” dedi. Daha geniş bir alanda vatandaşa hitap etmek istediklerini vurgulayan Emniyet Müdürü, “Geçtiğimiz haftalarda Bölge Trafik Amirliği de önceden belirlediği sürücülere kask vermişti. Bu sefer biz de kontrol noktalarında durduğumuz sürücülere kask hediye ettik. Ehliyeti olmayan veya ruhsatında sorun olanlara yine cezaları kesildi. Kask hayat kurtarır. Toplumun dikkatini çekmek için çeşitli projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

TRAFİK POLİSLERİ KASK DAĞITTI
TRAFİK POLİSLERİ KASK DAĞITTI
TRAFİK POLİSLERİ KASK DAĞITTI
TRAFİK POLİSLERİ KASK DAĞITTI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2011 Cuma 10:46:05
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 11:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?