9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Tren garı podyuma döndü

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda Tasarımı Bölümü öğrencilerinin düzenlediği yıl sonu mezuniyet defilesi tarihi Alsancak Garı'nda yapıldı. 

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Moda Tasarımı Bölümü'nden bu yıl mezun olacak 16 öğrenci tarafından hazırlanan Falcı" isimli defilede 78 tasarım sergilendi. 

Tarihi Alsancak Garında düzenlenen defilede vagonlar kulis olarak kullanılırken, kıyafetler rayların üzerine kurulan podyumda görücüye çıktı. Defileyi İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, İEÜ Rektörü Prof. Dr. Atilla Sezgin'in yanı sıra çok sayıda vatandaş izledi. 

Kıyafetler, Sema Şimşek, Merve Karan ve Ece Şükran gibi tanınmış isimlerinde aralarında yer aldığı 18 bayan 6 erkek manken tarafından sergilendi. Defilede konuşan İZTO Başkanı ve İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, yıl sonu defilesini dalgakıranda yapacaklarını fakat izin alamadıkları için Alsancak Garında rayların üzerinde yapmaya karar verdiklerini ifade etti. Demirtaş, emeği geçen herkese teşekkür ederek öğrencilerine iş hayatlarında başarılar diledi. 

Mustafa Kemal Atatürk ve yaverlerinin 1920-1927 tarihleri arasında yurt gezilerini yaptığı vagon ise katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tevfik Balcıoğlu, defile için kentin ilginç mekanlarını tercih ettiklerini belirterek, "Amacımız sadece öğrencilerimizin tasarımlarını sergilemek değil kente bir dinamizm getirerek tarihi ve estetik değeri olan mekanları vurgulamak. Geçtiğimiz yıl Antik Agora'da gerçekleştirdiğimiz defileyi bu yıl Alsancak Garı'nda yapıyoruz." dedi.
.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2006 Çarşamba 10:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?