5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tuba Özay'a hapis cezası

Adnan Menderes Havalimanı’nda X-Ray cihazından geçerken kemerini çıkarmasını isteyen görevli polislere hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan ünlü manken Tuğba Özay, 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ünlü mankene verilen hapis cezası, daha sonra 1 milyar 386 milyon lira ağır para cezasına çevrildi.

İzmir 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın üçüncü duruşmasına, görevli memura hakaret ettiği gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Tuğba Özay ile ünlü mankenden şikayetçi olan Başkomiser Tibet Kurtulan, polis memurları Hüseyin Ümit, Müge Hepözcan ve Süha Canpolat katılmazken, Özay’ın aynı zamanda ünlü sanatçı Tarkan’ın sevgilisi olan avukatı Bilge Öztürk ile müşteki avukatı İlhan Avcı hazır bulundu. Duruşma sonunda mütalaasını veren Savcı Ergün Saban, ünlü mankenin cezalandırılmasını istedi. Mahkeme Hakimi İbrahim Korkmaz ise, ünlü mankeni ilk önce 3 ay hapis ve 346 milyon 783 bin lira ağır para cezasına çarptırdı. Tuğba Özbay’a hükmedilen kısa süreli hürriyeti bağlayıcı ceza, 647 sayılı yasanın 4. maddesi uyarınca sanığın kişiliği, suçun işleniş biçimi dikkate alınarak günlüğü 11 milyon 550 bin liradan para cezasına çevrilip toplam 1 milyar 386 milyon lira ağır para cezasına çevrildi.

Hakim Korkmaz, sanığın geçmişteki haline, suç işlemedeki eğilimlerine, dosyadan ve duruşmadan edinilen intibaya göre cezanın ertelenmesi halinde ileride bir daha suç işlemekten çekineceğine dair mahkemede olumlu kanaat getirmediğinden sanığa hükmedilen cezanın ertelenmesine yer olmadığına karar verdi. Hakim Korkmaz, ayrıca Tuğba Özay’ın daha önce de aynı suçtan İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen ve ertelenen 2 aylık hapis cezasının infazının, 5 yıl içerisinde benzer suç işlediği gerekçesiyle uygulanmasına karar verdi.

Mahkeme heyeti, Tuğba Özay hakkında İstanbul’da açılan davayla ilgili 18 Kasım 1998’de verilen ve daha sonraki tarihte Yargıtay’da onanan cezayla ilgili ertelemenin kaldırılarak infazına da karar verdi. Tuğba Özay’ın avukatı Bilge Öztürk, beraat kararı beklediklerini, yine de kararı temyiz edeceklerini kaydetti.

izmir
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2004 Pazartesi 17:59:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?