5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tuborg 5. galibiyet peşinde

FIBA Avrupa Ligi (C) Grubu’nda son 4 maçından galibiyetle ayrılan Tuborg Pilsener, yarın Rusya’nın BC Khimki takımıyla kozlarını paylaşacak.

Yeşil-beyazlı ekibin, bu zorlu mücadeleyi kazanıp grupta liderlik koltuğuna oturması bekleniyor. Grubu’nda Anwil, Bnei Hasharon, Strasbourg ve Astronauts maçlarını kazanarak 3. sıraya kadar yükselen Tuborg Pilsener’i yarın çok güçlü bir rakip bekliyor. Yeşil-beyazlı ekip, Atatürk Spor Salonu’nda saat 19.00’da Rusya’nın BC Khimki takımıyla kozlarını paylaşacak. Nikolans Zallanos (Yunanistan), Sergiy Chebyshev (Ukrayna) ve Peter Bodnar (Macar) hakem üçlüsünün yöneteceği mücadelenin biletleri 2 milyon lira olarak belirlendi.

Üst üste aldığı dört galibiyetle ilk dört iddiasını kuvvetlendiren Tuborg Pilsener, yarınki sınavdan da yüzünün akıyla çıktığı takdirde diğer karşılaşmaların sonucu ne olursa olsun liderlik tahtını ele geçirecek. İlk maçı 11 sayı farkla kaybettiklerini hatırlatan Tuborg Pilsener Basketbol Şube Sorumlusu Önder Bingöl, "Hedefimiz en az 12 sayı farka ulaşıp olası bir ikili averajda öne geçmek" dedi. İzmirli basketbolseverleri takımlarını desteklemek için salona davet eden Bingöl, "İzmir’de oynadığımız Bnei Hasharon ve Astronauts maçlarında istediğimiz desteği bulamadık. Artık bunun sona ermesini istiyorum. FIBA Avrupa Ligi’nin en zorlu ve çekişmeli grubunda zirveye oynuyoruz. Khimki karşılaşmasını kazanırsak, yolun yarısını geçmiş olacağız. Avrupa’nın zirvesinde yer alan bir İzmir takımını desteklemek her İzmirli’nin görevi" diye konuştu.

izmir
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 11:30:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?