26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tümamiral'den Vali'ye ziyaret

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Çıkarma Filosu Komutanı Tümamiral Halit Özkoç, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı ziyaret etti. Ziyarette Deniz Kuvvetleri Komutanlığı olarak okullarda başlattıkları eğitim projesinden bahseden Tümamiral Özkoç, "Amacımız çocuk ve gençlerimize denizciliği sevdirmek" dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret eden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Çıkarma Filosu Komutanı Tümamiral Halit Özkoç Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında belirlenen 21 ilde öğrencilere denizciliği sevdirmek için okullarda brifingler verileceğini belirtti. Proje kapsamında yer alan illerden 18. sırada yer alan İzmir'de Atatürk Lisesi, Mavişehir Lisesi ve Bayraklı İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle biraraya geleceklerini belirten Tümamiral Halit Özkoç, "Amacımız gençlerimize denizciliği sevdirmek. Bu nedenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı öncülüğünde belirlenen okullarda öğrencilerimize denizcilik ile ilgili brifingler verilecek" dedi.


Deniz Kuvvetleri Komutanlığı öncülüğünde gerçekleştirilen projenin çok faydalı olduğunu vurgulayan İzmir Valisi Cahit Kıraç ise, "Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde denizlerimizden daha iyi faydalanılması gerekir diye düşünüyorum. Proje gençlerimize denizi ve denizciliğin tanıtılması, sevdirilmesi açısından çok faydalı olacaktır" şeklinde konuştu.


Ziyarette basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Çıkarma Filosu Komutanı Tümamiral Halit Özkoç, Somali'de korsanlar tarafından kaçırılan gemi ile ilgili çalışmalara ilişkin soruya ise, "Biz burada denizi sevdirmek üzere bulunuyoruz. O konuyla ilgili Dışişleri gerekli bilgiyi verecektir. Bizim dışımızda gelişen olaylar" diye yanıt verdi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 15:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?