4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Türban eylemi

İzmir’de Başörtüsüne Özgürlük Platformu üyeleri, İstanbul Üniversitesi’nde bir avukatın eşinin ödül törenine başörtülü olduğu gerekçesiyle alınmamasını protesto ederek basın açıklaması yaptı.

Konak Meydanı’nda toplanan platform üyeleri, ellerindeki gazete küpürlerini göstererek, başörtü yasağının kaldırılmasını istedi.

Grup adına bir konuşma yapan Sıdıka Çetin, "Başörtüsü yasağının sıradan insanların yaşamını ne denli etkilediğinin son örneklerinden biri İstanbul’da yaşanmıştır. Avukatlar Günü nedeniyle düzenlenen törende plaket alacak olan eşinin ödül törenine başörtülü olduğu için alınmayan, bununla yetinilmeyip arabasının içinde bulunması da engellenen Ayşe Gülcan Elçi bu trajedinin son halkalarından biridir. Başörtüsü yasağının kaldırılması için siyasal iktidarın üretmeyi sürdürdüğü bahanelerin hiçbir ahlaki ve hukuki dayanağı bulunmamaktadır. Bu yasağın sürmesine ve mağdurların tahammül sınırlarını çoktan aşmış bulunan acılarına göz yumanlar, insanlık tarihinin hiçte iyi anılmayacak sayfalarında yerlerini alacaklardır" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 17:09:48
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 18:29:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?