26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Turizm anketi yüzleri güldürdü

İzmir Ticaret Odası (İTO), kruvaziyer turizm kapsamında yüzen saraylarla kente gelen turistlerin beklentilerini ve memnuniyet derecelerini belirlemek için anket çalışması başlattı.


İzmir’e geçen yıl deniz yoluyla 288 bin turist geldi. Bu senenin ilk 7.5 ayında bu sayı 144 bin 656 olarak gerçekleşti. Yıl sonu hedefi ise 400 bin. 

İTO Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğü ve Kamuoyu Araştırma Ofisi tarafından yürütülen çalışma kapsamında, geçen hafta MSC Poesia, Costa Serena ve Costa Romantica gemilerinden inen 932 konuğa çeşitli konuları içeren 17’şer soru soruldu.


İngilizce hazırlanan ve birkaç dil bilen anketörler tarafından dağıtılan formlarda, “İzmir’e ilk gelişiniz mi?”, “İzmir’i tek kelimeyle nasıl tanımlarsınız?”, “İzlenimleriniz nelerdir?”, “Şikayet ve önerileriniz var mı?”, “Hizmetleri nasıl buldunuz?“, “Turdan memnun musunuz?”, “İzmir’de ne kadar para harcadınız?” şeklinde sorulara yer verildi. İlk yanıtlar yüz güldürdü. İzmir için “Tek kelimeyle harika” denildi.

Hedef, 1 numara olmak
Kentin tarihi ve doğal güzelliklerinden övgüyle söz edildi. Ucuzluğu ve hizmet kalitesi de övüldü. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, anket çalışmasını yıl sonuna kadar devam ettirecetlerini söyledi. Bu sayede dev gemilerle İzmir’e gelen turistlerin düşüncelerine ilişkin çok detaylı veriye sahip olacaklarını belirtti. “Hedefimiz, İzmir’i Türkiye’nin bir numaralı kruvaziyer limanı yapmak” dedi.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 10:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?