5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Türk denizciyi Yunan kaptan kurtardı

Sinan Bilgin 3 gün boyunca Ege’nin buz gibi sularıyla boğuştu. Gelen geçen teknelere bağırarak yardım istedi. Ama onu tek duyan Yunan kaptan oldu. Fethiye açıklarında batan geminin diğer mürettebatı Bilgin kadar şanslı değildi. Tekneden 2 ceset çıktı, 2 kişi ise kayıp

Karaya 1 mil kalmıştı. Aniden gelen dalga ile alabora oldu. Denizin içinde boğazına kadar batmış, hayatta kalma mücadelesi veriyordu. Gelen geçen teknelere sesini duyurmaya çalıştı. Açtı. Üşümüştü. Şuurunu kaybetmeye başlamıştı ki... Uzaktan Yunan bandralı bir teknenin yanaştığını gördü. Umutsuzca boynundaki düdüğü çaldı.

Yunan kaptan denizci Sinan Bilgin’in gördü ve yardım elini uzattı. 5 gün önce Muğla açıklarında batan guletin miçosuydu Bilgin. Türkiye’nin en büyük guleti Büyük Barbaros makine dairesinde çıkan yangın sonucu sulara gömülünce kendini tekneden çıkarmayı başarmıştı.

Gezi teknesi
Ama 5 mürettebattan Burhan Yolcu ve Vahap Bilgin onun kadar şanslı değildi, denizden çıkarılan 2 ceset onlara aitti. Kaptan Ulvi Berberoğlu ve 1 mürettebat ise hâlâ kayıp. Tekne charter seferleri yapıyordu. İstanbul’dan Mersin’e doğru boş halde ilerlerken 2 mil açıkta battı. Gemi inşaatı ve işletmecisi olan teknenin sahibi Berberoğlu’nun tek hayali ise "Barbaros"la dünya turuna çıkmaktı.

Bana kahve ve yemek verdi, giysimi değiştirdi
Sinan Bilgin yardım eli uzatan Yunan kaptanı ve olayı anlattı: "Yemek yiyorduk. Yangın alarmı çaldı. 20 dakika boyunca telsizden yardım istedik. Ancak cevap gelmedi. Biz de tekneden atladık. Şimdi Yunan kaptan sayesinde hayattayım. Karnımı doyurdu, nescafe verdi. Üstümü değiştirdi. Sahil Güvenliği çağırdı ve beni Fethiye Sahil Güvenlik’e teslim etti."
izmir
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 10:09:57
Güncelleme :4 Aralık 2004 Cumartesi 15:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?