3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Türk-Yunan dostluğu pekişti

TÜRK YUNAN DOSTLUĞU BALIK EKMEK ŞENLİĞİ İLE PEKİŞTİ

Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) , Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ile Ege Bölgesi Türk-Yunan Sanayici ve İşadamları Derneği işbirliği tarafından Çeşme'de balık ekmek şenliği düzenlendi. Etkinliğin Yunanistan ayağının da gerçekleşeceği amacın ise Türkiye 'deki balık tüketiminin diğer ülkelere oranla çok düşük olduğu ve Türk halkına balık sevdirmek olduğu belirtildi.

Çeşme Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen düzenlenen Balık Ekmek Şenliği'ne Ege Bölgesi Türk-Yunan Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜYSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nikola Hacudi, Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel, Ege Canlı Hayvan ve Su Ürünleri İhracatçı Birlikleri Başkanı Sinan Kızıltan ile Kuzey Adaları Belediyeler Birliği Başkanı Ioannis Malafis katıldı. Avrupa'da kişi başına aylık balık tüketiminin 28 kg olduğu ve Türkiye'de ise bu rakamın 6 kg ile 8 kg arasında değiştiğini ifade eden

Sinan Kızıltan amaçlarının Ege sularında yetişen balıklar ile Türk -Yunan dostluğunun pekiştirilmesi olduğunu söyledi. Kızıltan; " Etkinliği inşallah Eylül ayı gibi Ayvalık, Sakız ve Midilli Adaları'nda da düzenlemeyi planlıyoruz" dedi.TÜYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nikola Hacudi ise iki ülke vatandaşlarının birzok ortak noktası olduğunu ifade ederek; " Yunanlı dostlarımızı davet ettik ve ortak lezzetimiz olan balık ile dostluğumusu pekiştirmek istedik" dedi.

Türkçe ve yunanca şarkılar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan şenlikte yaklaşık bin 200 kişiye levrek ve çipura balığı ile çeşitli içecekler dağıtıldı. Türk ve Yunan turistlerin yoğun ilgi gösterdiği şenlikte balık ekmeklerini tüketenler güzel bir etkinlik olduğunu dile getirerek; "İki ülkede de denizle iç içe yaşayan vatandaşlar var. Türk ve Ynunan dostluğunun da besin değeri yüksek ve sağlık açısından da tercih edilen balık ile pekiştirilmesi çok yerinde" diye konuştular.

TÜRK YUNAN DOSTLUĞU BALIK EKMEK ŞENLİĞİ İLE PEKİŞTİ
TÜRK YUNAN DOSTLUĞU BALIK EKMEK ŞENLİĞİ İLE PEKİŞTİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2011 Cuma 20:52:05
Güncelleme :9 Temmuz 2011 Cumartesi 16:21:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?