26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Türkiye çok güzel oynadı'

ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wılson İzmirde Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi tarafından düzenlenen 'Öğrenci Merkezli İnglizce Öğretimi' kampına katıldı.


Dokuz Eylül Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi tarafından gerçekleştirilen 'Öğrenci Merkezli İngilizce Öğretimi' kampına katılan öğrencilerle bir araya gelen ABD Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, önceki akşam oynanan Türkiye Almanya maçı ile ilgili yorumda bulundu. Türkiye'nin çok iyi bir oyun çıkardığını belirten Büyükelçi, "Favorim Türkiye'ydi, harika bir maçtı. Türkiye neredeyse kazanıyordu, çok güzel oynadılar" dedi. Türk takımlarından Galatasaray, Fenerbahçe ve Ankaraspor'la ilgilendiğini belirten Büyükelçi öğrencilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı.

Sözde Ermeni soykırımı ile ilgili soruları yanıtlayan Büyükelçi, "Tarihçilerin dedikleri doğrudur. Ben bu konuda yorum yapamam, geçmiş geçmiştir geleceğe bakmak lazım. İki taraf da ilişkilerini bu doğrultuda geliştirmelidir" dedi. Türkiye'nin çok zengin bir kültüre sahip olduğunu ifade eden Büyükelçi Wilson Amerika'dan sonra yaşamak isteyeceği ülkelerden birisinin de Türkiye olduğunu söyledi.


Türkiye'deki farklı şehirleri gezip görmekten çok memnun olduğunu ifade eden Wilson "İstanbul beni çok etkiledi. Zengin bir kültüre sahip. Bunun dışında Kahramanmaraş'ta da bulundum ve hatta dondurmasını yedim çok güzeldi" diye konuştu. Kampa katılan öğrencilerden birisinin "ABD Başkanı'nın yaptığı her şeyi kabul ediyor musunuz?" şeklindeki sorusuna ise Wilson "İnsan olarak her zaman aynı fikirde olmam elbette normal değil ama ben işim gereği ABD'yi dışarıda temsil ediyorum, görevimi yapıyorum" şeklinde
yanıt verdi.

..
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 18:45:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?