5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Türkiye yılın girişimcisini seçiyor

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), Ernst & Young’ın dünya genelinde 18 yıldır gerçekleştirdiği ve bu yıl Türkiye’de Milliyet Business ve Ernst & Young Türkiye işbirliğiyle ikinci kez düzenlenen "Dünya Yılın Girişimcisi" yarışmasını (World Enterpreneur of The Year) İzmirli iş adamlarına tanıtacak.

EGİAD, dünyanın ilk ve tek kapsamlı iş dünyası ödül programı olan "Dünya Yılın Girişimcisi" yarışmasının ayrıntılarını, 06 Aralık 2004 Pazartesi günü Hilton Oteli Barbarospaşa Salonu’nda Ernst & Young ve Milliyet Business ile ortaklaşa gerçekleştirilecek bir tanıtım toplantısıyla iş dünyasına sunacak.

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Dalan’ın açılış konuşmasıyla başlayacak toplantıda, Ernst & Young Türkiye Genel Müdürü Osman Dinçbaş, "Dünya Yılın Girişimcisi" yarışmasını tanıtırken; EGİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve "Dünya Yılın Girişimcisi Yarışması Ülke Yöneticisi" Jülyet Yavuzaygen de, "Aday başvuru süreci" hakkında iş adamlarını bilgilendirecek.
Ernst & Young tarafından başarılı girişimcileri ödüllendirmek amacıyla başlatılan ve Türkiye’nin geçen yıl dahil olduğu "Dünya Yılın Girişimcisi" yarışmasına, Türk girişimcileri 17 Aralık 2004 tarihine kadar katılabilecek.

"Dünya Yılın Girişimcisi" yarışması, katılımcıların sahibi ve yöneticisi olduğu firmalara; dünya çapında iş bağlantıları, pazardaki diğer firmalara model oluşturma gibi prestij ve iş olanakları olarak geri dönüş sağlarken; geçmişte henüz yeni bir girişim aşamasındayken bu ödülü kazanan Dell Computer, Amazon.com, Starbucks, Sun Microsystems, Time Warner Telecom, America Online gibi şirketler de başarılarıyla, "Ernst & Young Yılın Girişimcisi Ödülü"nün değerini kanıtladı.

Bugüne kadar yılın girişimcisi yarışmasını kazanan 53 girişimci de, Nasdaq 100 lider firma listesinde yer aldı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de "Ernst & Young Yılın Girişimcisi Ödülü"nü, Damat-Tween’in yaratıcısı Orka Group’un başkanı Süleyman Orakçıoğlu kazanmıştı.
"Dünya Yılın Girişimcisi Yarışması"nın Türkiye jürisinde Aclan Acar, Prof. Dr. Eser Borak, Prof. Dr. Nakiye Boyacıgiller, Hanzade Doğan, Prof. Dr. Lale Duruiz, Bülent Eczacıbaşı, Prof. Dr. Özer Ertuna, Rifat Hisarcıklıoğlu, Emine Kamışlı, Süleyman Orakçıoğlu, F. Bülent Özaydınlı ve Güngör Uras yer alıyor.

Katılmak isteyenler

Katılım koşulları ile ilgili ayrıntılı bilgi ise, "www.yilingirisimcisi.com" adresinden yada (0212) 231 46 80 numaralı telefondan alınabilecek. Yarışmaya katılacak adaylarda, Türkiye’de yerleşik ve en az iki yıldır faaliyet gösteren şirketlerin performans ve gelişiminde imzası bulunan kurucu ve yönetici olma koşulunun yanında; finansal performans, girişimcilik ruhu, saygınlık, stratejik bakış yenilikçi anlayış, küresel ekonomiye etki gibi özellikler aranıyor. "Ernst & Young Dünya Yılın Girişimcisi Yarışması"nda yer alan ülkelerin birincileri, Mayıs 2005’te Monte Carlo’da düzenlenecek finalde "Dünya Yılın Girişimcisi" ödülü için yarışacak.

İzmir
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2004 Cuma 14:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?