2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Türkiye'nin edebiyat konseptli ilk oteli

Yazar Gülşah Elikbank, Türkiye'nin ''edebiyat konseptli'' ilk otelinde misafirlerine Nazım Hikmet, Ayşe Kulin, Rıfat Ilgaz gibi Türk edebiyatının ünlü isimlerinin adını taşıyan odalarda konaklama fırsatı sunuyor.

Elikbank, AA muhabirine yaptığı açıklamada, basılmış 4 romanı bulunduğunu, uzun yıllar turizm otelcilik sektöründe yönetici olarak çalıştığını söyledi. Elikbank, en büyük hayali olan edebiyat konseptli oteli, eşiyle birlikte İzmir'in Kahramanlar semtinde hizmete açtığını anlattı.

Otelin 15 odasının olduğunu, her odaya Türk edebiyatının önde gelen yazarlarının ismini verdiğini bildiren Elikbank, şunları söyledi:
''Ayşe Kulin, Hakan Günday, Buket Uzuner, Sevgi Soysal, İnci Aral, Nazım Hikmet, Ahmet Ümit, Sabahattin Ali, Rıfat Ilgaz'ın adını taşıyan odalar oluşturduk. Yazarlık bir kere insanın kanına girince gitmiyor. Hem otelciliği hem de yazarlığı bu projede buluşturdum. Odalarımız yazarlara ithaf edildi. Ayşe Kulin'in odasına girince onun portrelerini, yazarların şu ana kadar yayımlanmış tüm eserlerine ilişkin bilgiyi ve kitabını bulabiliyorsunuz.''

Odaların girişinde yazarların kitaplarından alıntı ve el yazısıyla yazılmış metinlerin olduğunu da anlatan Gülşah Elikbank, misafirlerin otelin lobisindeki kütüphaneden ücretsiz faydalandığını da ifade etti.

Elikbank, odalara yazarların veya varislerinin izniyle isimlerinin verildiğini belirterek, bazı yazarların daktilo, kitap kapağı gibi kişisel eşyaları da otele hediye ettiğini kaydetti.

-Hedef kitlesi yazarlar, gençler ve edebiyatı sevenler-

Edebiyat konseptli oteli Buket Uzuner ve Ayşe Kulin'in ziyaret ettiğini söyleyen Gülşah Elikbank, edebiyat dünyasından büyük destek aldıklarını belirtti.

İstanbul, Ankara ve Bursa'dan çok sayıda kitapsever ağırladıklarını kaydeden Elikbank, şöyle konuştu:
''Okul kulüpleri öğrencilerin otelimizde kalması için rezervasyon yaptırıyor. İki kişi kahvaltı dahil konaklama ücreti 120 lira. Üç gün kalan misafirlerimize kaldığı odaya adını veren yazarın kitabını veriyoruz. Eğer yazar daha önce otelimizde konakladıysa bu kitap imzalı olabiliyor. Kitabı maliyet olarak değil misafirlerimize jest olarak düşünüyoruz. Aramızda özel bir bağ oluşturuyoruz. Hedef kitlemiz yazarlar, gençler ve edebiyatı sevenler.''

Gülşah Elikbank, yaz aylarında otelin terasında ünlü isimlerin ''öykü yazmanın incelikleri'', ''şiirin matematiği'' gibi konuları tartışacağı yazar atölyesi oluşturacaklarını da ifade etti.

Uzun süreli edebiyat projelerinin de olduğunu kaydeden Elikbank, İstanbul ve Bodrum'da da benzer otelleri hizmete almak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2012 Cumartesi 15:53:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?