19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Türkiye'nin en büyük teleskopu Ege'de

Göreve geldiği günden beri Ege Üniversitesine bağlı birimlerin sorunlarıyla yakından ilgilenen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz Ege Üniversitesi Gözlemevi'ni ziyaret etti.


Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cafer İbenoğlu ve Ege Üniversitesi Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Serdar Evren eşliğinde Gözlemevinde incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Yılmaz Uzay Bilimleri Bölümü'nün çalışmalarını da, uygulamaların yapıldığı alan olarak Rasathanede inceledi.


Rektör Prof. Dr. Yılmaz'a Rasathaneyi gezdirip yaptıkları bilimsel çalışmalarını anlatan Prof. Dr. Cafer İbenoğlu “Türkiye'nin en büyük teleskopu Ege Üniversitesi rasathanesine ait. Her gün 4 ekip çalışmaya çıkıyor ikişerli üçerli gruplar halinde astronominin değişik alanlarında teleskopların başında sabaha kadar çalışıyorlar” dedi. Teleskoptan ayı inceleyen Rektör Prof. Dr. Yılmaz “Üniversitenin en güncel birimlerinden birindeyiz. Biz Üniversite'nin sadece okuldan ibaret olmadığını uygulama alanlarının da olduğunu görmekteyiz. Bu alanda da güçlü bir birime sahip olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu. Gözlemevi'nin 1965 yılında kurulduğunu ve kurulduğu günden beri en canlı şekilde ayakta tuttuklarını, Uluslararası bilimsel araştırmalar yaptıklarını söyleyen Prof. Dr. Cafer İbenoğlu “Nasıl çalışmalar yapıyoruz, sorunlarımız nelerdir diye ziyaretimize gelen ilk rektörümüz. Kendisine ayrıca teşekkür ederim” dedi. Her yıl bir hafta boyunca halka yönelik yaz okulu düzenlediklerini söyleyen Prof. Dr. Cafer İbanoğlu “ 7'den 70'e herkesin merak edip geldiği rasathaneye ilgi büyük, bugüne kadar 8 yüz sertifika verildi” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 11:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?