8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Tüzmen: Limanda resmiyet yok

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "Ercan Havaalanı ve Mağusa Limanı'nın uluslararası trafiğe ve ticarete açılması karşılığında, Türkiye'nin bir liman ve bir havaalanını Rumlara açması" önerisinin basında yer almasına karşın, resmi ağızlar tarafından açıklanmadığını belirterek, resmi bir açıklama yapılmadan yorum yapılmasını doğru bulmadığını söyledi.

Tüzmen, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği İzmir'de Ege İhracatçı Birliklerini (EİB) ziyaret ederek, yöneticilerle basına kapalı bir toplantı yaptı.

Bakan Tüzmen, toplantıdan sonra bir gazetecinin Türkiye'nin AB'ye götürdüğü yeni öneriye ilişkin görüşlerini sorması üzerine, böyle bir önerinin henüz resmi olarak açıklanmadığını, Avrupa Birliği (AB) sürecinde tarafların karşılıklı taktik geliştirip, tartışmalar yapmalarının, egzersizlerde bulunmalarının doğal olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda gerekli adımların atıldığını, Dışişleri Bakanlığı'nın konuya ilişkin çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğünü ifade eden Tüzmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Limanların Rumlara açılması konusunda henüz resmi açıklama olmadı. Bakanlar Kurulu'nda bu konularda çeşitli tartışmalar, çeşitli egzersizlerin yapılması gayet doğaldır. Dışişleri Bakanlığı'nın bu egzersizleri Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelebilir, Bakanlar Kurulu'nda yaptığımız çalışmalarla ilgili olarak kendi görüşlerimizi her zaman söyleriz ancak birçok insan bu konuyu medya kanalıyla öğrendi ve resmi açıklama gelmeden bir şeyler konuşmak yanlış olur.

Önce resmi açıklamayı görelim, ondan sonra görüş söyleyelim. Ancak, farklı tonaj ve kapasitede olan limanların bu şekilde pazarlık konusu edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Küçük liman ile büyük liman pazarlığı olamaz. Yapılan çalışmalar belli gruplar tarafından basına sızdırılmış olabilir, daha ileride daha sağlıklı değerlendirme fırsatı bulabiliriz."


aa
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2006 Cuma 12:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?