19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Üç belediyeciye 15'er yıl istendi

Cemre ve Ceren evlerinin üzerine çöken duvarın altında kalarak ölmüştü. Olayla ilgili üç belediye görevlisi için 15'er yıl hapis istemiyle dava açıldı..

İzmir'de geçtiğimiz yıl 4 Mayıs'ta evlerinin yanında bulunan metruk binanın duvarının çökmesi sonucu 4 yaşındaki ikizler Ceren ve Cemre Yılmaz uykuda hayatlarını kaybetmişti. İkizlerin ölümüyle ilgili olarak Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, 3 belediye görevlisinin "taksirle iki kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 15'er yıl hapisle cezalandırılmaları istendi.

Sanıkların yargılamalarına önümüzdeki günlerde İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. Savcı iki ay önce de, binanın 77 yaşındaki sahibi Fatma Özayaz hakkında, aynı suçlamayla 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açmıştı. Ailenin Konak Belediyesi aleyhine 1 milyon YTL tazminat talebiyle açtığı dava da, halen İzmir 3. İdare Mahkemesi'nde devam ediyor. 

UYARI LEVHASI YOKTU
Olayda Hüseyin Yılmaz'ın ailesiyle birlikte oturduğu gecekondunun üzerine duvar çökmüş ve bu sırada evde uyuyan Ceren ve Cemre Yılmaz, enkaz altında kalarak ölmüştü. İkizlerini kaybeden baba Hüseyin Yılmaz, belediyenin binayı boşaltmaları konusunda ciddi bir uyarı yapmadığını öne sürerek yetkililerden şikâyetçi olmuştu. Soruşturma sürecinde belediye görevlilerinin sadece sözlü tahliye talebinde bulunduğu ve bina önüne tehlike içeren uyarı levhaları konulmadığı belirtilmişti.

Sabah
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 13:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?