2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Üç okulun suyu kesildi

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU), kentteki ilköğretim okullarının biriken su faturası borçlarını ödememesi üzerine harekete geçti

3 okulun suyunu kesen İZSU, 79 ilkokula da tebligat gönderdi. Okulların su faturaları yine kriz yarattı. İZSU, Sayıştay’ın borçların tahsil edilememesinden idareyi sorumlu tutması üzerine, borçları aynı yıl içinde tahsil için harekete geçti.

Yıllara sair borçları da bulunan ilkokulların 2011 yılında ödenmemiş faturlarının tahsili için okullara yazı gönderen İZSU, buna karşın ödeme yapılmaması üzerine hafta başında 19 Mayıs İlköğretim Okulu, Tınaztepe İlköğretim Okulu ve Doğancılar İlköğretim Okulu’nun suyunu kesti. İZSU yetkilileri, 3 ilkokulun toplam borcunun 115 bin TL olduğunu belirtti.

Borcu ödenmeyen 79 okul daha olduğu, bu okullara da tebligat yapıldığını bildirdi. Borçların ödenmemesi durumunda bu okulların da sularının kesileceği belirtti. Sayıştay’ın artık tahsil edilemeyen borçlardan idareyi sorumlu tuttuğunu belirten İZSU yetkilileri, Milli Eğitim Müdürlüğü ödemelerin yapılması konusunda uyardıklarını belirtti.

 

...
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2012 Çarşamba 23:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?