2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Ucuz tur vurgunu

İzmir Alsancak semtinde merkezi bulunan tur firması, gazetelere ilan vererek Kurban Bayramı’nda, herşey dahil sisteminde piyasanın çok altında fiyata İtalya, Rusya, Dubai ve Romanya’ya turlar düzenleyeceğini açıkladı.

Türkiye’nin birçok ilinden şirkete başvuran vatandaşlara, sözleşme imzalatan ve tur ücretlerini alan firma çalışanları, seyahatlerin de 5 Kasım’da başlayacağı bilgisini verdi.

GECE YARISI CEP MESAJLA İPTAL BİLDİRİSİ

Tatlı bayram tatili hayaliyle hazırlıklarını tamamlayan müşteriler, 3 Kasım’da gece yarısı cep telefonlarına gelen "Yeterli çoğunluk sağlanamadığı için turlar iptal edildi" mesajıyla büyük şok yaşadı.

Sabah saatlerinde gittikleri tur şirketinin kapalı olduğunu ve çevredeki esnafın da firma sahiplerinin kaçtığına yönelik bilgi vermesi üzerine vatandaşlar polise başvurdu.

Harekete geçen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin araştırmalarında, tur şirketini 28 Kasım günü A.G.P.’ye devreden M.A.’nın, bankadaki parasını çektikten sonra yurt dışına çıktığı tespit edildi.

Operasyona başlayan ekipler, M.A.’nın eşi S.A., sözleşmeleri düzenleyen C.G., N.Ö. ile firma çalışanları A.A. ve M.A.’yı, gözaltına alındı. Zanlılardan S.A.’nın ifadesinde, eşinden haberi olmadığını, ona kendisinin de ulaşamadığını söylediği öğrenildi.

100 MÜŞTERİ BELİRLENDİ

Polisin araştırmasında İzmir’de bulunduğu belirlenen 12 tur müşterisi polise başvurarak zanlılardan şikayetci oldu. Tura katılacakları bildiren ve başka illerde olduğu belirlenen 100 kişiye ise, ekiplerin ulaşmaya çalıştığı, onların da bilgisine başvurulacağı öğrenildi.

Müşterilerinden kişi başı bin 145 TL ile 3 bin TL arasında para aldıkları belirlenen M.A. ile firmayı devraldıktan sonra kayıplara karışan A.G.P.’nin ise, yakalanması için polisin soruşturmasının devam ettiği bildirildi. Gözaltındaki 5 kişi, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi.

 

...
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2011 Cumartesi 18:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?