3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Uğur Dündar’a sürpriz

İZMİR  MASK MÜZESİ’NDE UĞUR DÜNDAR’A SÜRPRİZ

Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Uğur Dündar Konak Belediyesi’nin açılışını gerçekleştirdiği ve İzmir’e kazandırdığı İzmir Mask Müzesi’ni ziyaret etti. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ile müzeyi dolaşan Uğur Dündar Türkiye’nin ilk Mask Müzesi’nin İzmir’e çok yakıştığını belirtti. Dünyanın pek çok yerinden hem tarihi hem de yeni maskelerin sergilendiği İzmir Mask Müzesi’nin her bölümünü dolaşan Dündar’ı Başkan Hakan Tartan müzenin fikir aşamasından gerçek haline nasıl geldiğini anlattı. İzmir Mask Müzesi’nin Türkiye’de bir ilk olduğunu hatırlatan Hakan Tartan şunları söyledi; “Bir hayali daha İzmir’de gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu müzeyi görenler dünya masklarıyla birlikte Türk maske geleneğini de keşfedecekler. Turist rehberlerinin tur listesine aldığı müzemiz daha yeni açılmış olmasına rağmen gördüğü ilgi şimdiden üst seviyede.”

İzmir Mask Müzesinin ilginç bölümlerinden biri olan Türkiye’de yaptıkları işlerle halkın gönlünde taht kuran kişilerin masklarının sergilendiği bölümde Uğur Dündar kendisini bekleyen sürpriz karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. İzmirlilerin oylarıyla belirlenen “İz Bırakanlar” bölümünde Attila ilhan, Aziz Nesin, Müjdat Gezen gibi isimlerin arasında kendi yüzünü de gören Dündar, “Kırk yıl düşünsem bir gün müzede gezerken kendimi göreceğim aklıma gelmezdi. İzmirlilerin ve Konak Belediyesi’nin beni böyle onurlandırması heyecan verici” dedi.

İzmir’in tam bir kültür ve turizm kenti olmasının çağdaş yolu butik müzeciliğin en güzel örneklerinden İzmir Mask Müzesi’nin bulunduğu Cumbalı Sokak ünlü konuğu Uğur Dündar’ın yanı sıra İzmirlileri, yurt içi ve dışından gelen ziyaretçilerini de ağırladı.

İZMİR  MASK MÜZESİ’NDE UĞUR DÜNDAR’A SÜRPRİZ
İZMİR  MASK MÜZESİ’NDE UĞUR DÜNDAR’A SÜRPRİZ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2011 Cumartesi 17:48:03
Güncelleme :14 Mayıs 2011 Cumartesi 22:50:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?