8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Ulaşım hizmeti istiyorlar

İzmir'e 33 kilometre uzaklıktaki Kavacık Köyü'ne belediye otobüsü ya da servis işlememesini protesto eden köylüler, plaka ve tabela astıkları eşeklerle yetkilileri protesto etti. Yaklaşık 900 kişinin yaşadığı köydeki sağlık ocağına da ayda bir kere sağlık çalışanının geldiği, diğer günler sağlık ocağının kapalı olduğu ifade edildi.
Anavatan Partisi Konak İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen eylemde, köylüler arkasına plaka ve tabela astıkları eşeklerle köyün içerisinde dolaştı. Köy meydanında konuyla ilgili bir açıklama yapan ANAVATAN Konak İlçe Başkanı Hikmet Tekcan, metropolün göbeğindeki Konak İlçesi'ne bağlı Kavacık Köyü'nde halkın sefalet içerisinde yaşadığını söyleyerek, "Yeni çıkan yerel yönetimler yasasıyla Konak İlçe Belediyesi'ne bağlanan ve mahalle statüsü kazanan Kavacık Köyü, maalesef sağlık, eğitim ve ulaşım imkanlarından yararlanamıyor. Köye belediye otobüsü ya da servis bağlanmadığı için köylü mağdur oluyor. Hiç değilse günde iki kere buraya otobüs konulsun, yolunun virajlı ve problemli olduğu bahanesinin arkasına saklanılmasın" diye konuştu.
Diğer bir sorunun da sağlık sorunu olduğunu kaydeden Tekcan, köyde 3-4 metrekarelik bir sağlık ocağı olduğunu ve ayda bir kere sağlık çalışanlarının gelerek sağlık sorunu olan köylüyü muayene ettiğini belirtti.
Kavacık Köyü Muhtarı Ayhan Kaya ise, köydeki çocukların ve gençlerin en fazla 8. sınıfa kadar okuyabildiğini, ulaşım sorunu yüzünden şehir içine gitmekte zorlandıklarını dile getirerek, "Köyden bugüne kadar bir tane öğretmen, bir tane de polis çıktı. Biz Süleyman Demirel'i örnek alarak çocuklarımızın ileride önemli görevlere gelmelerini istiyoruz. Biz de çocuklarımızı okutup, devlete hizmet etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından üzerine bindikleri ve üzerlerinde istikamet yönleri yazan eşeklerle köyü dolaşan köylüler, köylerine ulaşım kolaylığı sağlanmasını istedi.
.
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2006 Perşembe 23:12:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?