8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Ulu Önder Atatürk törenle anıldı

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 68. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi İzmir'de de düzenlenen törenlerle anıldı. 

İlk tören, saat 08.45'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de katıldığı tören, İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05'de sirenlerin çalınmasıyla başlayan 2 dakikalık saygı duruşunda İzmir'de hayat durdu. Ardından İstiklal Marşı okunarak, bayraklar yarıya indirildi.

Anıt Şeref Defteri'ni imzalayan Vali Köksal, deftere yazdığı yazıda, İzmirliler'in Atatürk'ün yokluğunu her zaman yüreklerinde hissettiğini belirterek, "Aziz Atatürk, kurup bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyetimizi senin ilke ve inkılapların doğrultusunda sonsuza kadar yaşatmanın azmi ve kararlılığı içerisinde bizlere hedef gösterdiğin çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine mutlaka çıkartacağız" dedi. 

Anıt Şeref Defteri'ne yazdıklarını okuyan Vali Köksal, daha sonra şöyle devam etti:
"Kurduğunuz Cumhuriyet, emanet ettiğiniz Türk gençliği, Silahlı Kuvvetler ve bütün kurumlarıyla, yaşlısıyla genciyle tüm ulusça ne pahasına olursa olsun korunacak ve yüceltilecektir. Aziz Atam, senin ilke ve inkılaplarından ayrılmadan emanetin Cumhuriyeti sonsuza kadar taşıma sözü verirken, İzmirliler olarak bağlılığımızı bir kere daha ifade ederken ne senden, ne senin ilke ve inkılaplarından vazgeçmeyeceğimizi bir kere daha haykırırken, manevi huzurunda tazimle eğiliyoruz." 

NATO'da görevli müttefik ülke subaylarının da katıldığı Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören, Anıt Şeref Defteri'nin imzalanmasıyla sona erdi. Anma etkinlikleri, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sabancı Kültür Sarayı'ndaki programla devam etti.
iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 14:30:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?