9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Uluslararası araç şebekesi çökertildi

İzmir'in Çeşme Limanı'nda, İtalya'dan gelen bir gemideki otomobilleri inceleyen güvenlik güçleri, düzenlenen sahte belgelerle motor şasi numaraları değiştirildiği tespit edilen 4 cipin, İspanya ve İtalya'dan çalınarak, Gürcistan ve Ermenistan'a götürülmek istendiğini belirledi. 

Çeşme Limanı Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ve Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İtalya'dan gelen gemideki otomobilleri incelemeye aldı. 
Gemideki otomobillerde yapılan incelemede, BMW, Audi ve Mercedes marka 4 cipin motor şasi numaralarının değiştirilmiş ve belgelerinin de sahte olduğu tespit edildi. Araştırma sonucunda piyasa değeri yaklaşık 700 bin euro olan ciplerin, İspanya ve İtalya'dan çalıntı olduğu belirlendi. Bu gelişme üzerine ciplere el konuldu. 

Ciplerin sürücüleri Yunan uyruklu Gkevork Ntemirtsian (28), Grigorios Xenidis (34), Hrant Hayrapetyan (42) ile Gürcistan uyruklu Gela Baramia gözaltına alındı. Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan yabancı uyruklu 4 zanlı, 'çalıntı otomobile sahte evrak düzenleyerek, uluslararası otomobil kaçakçılığı' yaptıkları iddiasıyla Çeşme Adliyesi'ne sevk edildi. Olayla ilgili, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün İnterpol ile bağlantı kurduğu öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 21:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?