5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Uluslararası Lojistik Kongresi başarılı geçti

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu’nun ev sahipliği, Lojistik Derneği (LODER) ve City University London’un işbirliğiyle düzenlenen "International Logistics Congress 2004 / Uluslararası Lojistik Kongresi" tamamlandı.

İnciraltı semtindeki Hotel Crowne Plaza’da 4 ayrı kıta ve 15 ayrı ülkeden dünya lojistik sektörünün önemli isimlerini bir araya getiren kongrenin final oturumunda, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Servet Eröcal ve Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Başkanı Kemal Çolakoğlu, lojistik sektörünün öneminin giderek arttığına dikkat çekti. Sektör temsilcilerinin yoğun katılım gösterdiği oturumda, İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi önerisi de gündeme geldi.

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, sektördeki gelişmeleri anlatırken, konteynır taşımacılığının doğuşunu ve denizcilik sektörünün lojistik alanındaki yerine işaret etti. Arkas, İzmir Limanı’nın verimliliğinin arttırılması için özelleştirilmesi gerektiğini de ifade etti.
Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Servet Eröcal da lojistiğin temel tanımına yönelik konuşması kapsamında İzmir Limanı’nın Ege Bölgesi için önemini ve Ege Bölgesi’nin lojistik sektöründeki yerini anlattı.

EBSO Meclis Başkanı Kemal Çolakoğlu ise, lojistik sektörünün ticaret ve sanayideki konumuna dair bilgi vererek, İzmir Limanı’nın özelleştirilmesine değindi.

Oturum sonunda Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Güldem Cerit, Arkas, Eröcal ve Çolakoğlu’na birer teşekkür plaketi sundu.

Ana teması "Lojistik ve Ulaştırma ile Değer Ağları Yaratmak" olarak belirlenen kongre kapsamında sunulan 217 yazarın oluşturduğu 104 tebliğ, 2 cilt halinde kitap olarak yayınlanarak katılımcılara dağıtıldı. Kongre kapsamında Hotel Crowne Plaza’da gerçekleştirilen fuar ise, denizcilik ve lojistik firmalarının yoğun ilgisini çekti.

izmir
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2004 Cumartesi 10:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?