8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Unakıtan afişleri davalık oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bornova İlçe Örgütü tarafından bastırılan ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ı eleştiren afişler davalık oldu. 

Üzerinde 'Her şey Unakıtan için', 'Kediye ciğer emanet edilmez' sözlerinin de yer aldığı afişler, AK Parti Bornova İlçe Örgütü tarafından yargıya taşındı. Bir süre önce bastırılan ve İzmir'in pek çok bölgesine asılan afişler gündemde yer bulmuş, çeşitli tartışmaları da beraberinde getirmişti. 

CHP Bornova İlçe Başkanı Kerim Özer aleyhine açılan davada, AKP ve Unakıtan'ın kişilik haklarına hakaret edildiği ileri sürüldü. Söz konusu iddiaya ilişkin ifade veren Özer ise ana muhalefet partisinin mensubu olarak eleştiri hakkını kullandığını, kimsenin şahsıyla ilgili bir sorunu olmadığını söyledi. Özer, "Bu afişle ilgili olarak AK Parti Bornova İlçe Başkanlığı bize dava açtı. Siyaset yapıyoruz. Halkımızı bilgilendirmek ve ana muhalefet olmamızın sorumluluğuyla bu çalışmayı yaptık. Afişte yer alan açıklamaların tümü zaten basında da yer aldı. Bizim dikkat çektiğimiz açıklamalar bir atasözünden ibarettir. Kimsenin şahsıyla ilgili hiçbir sorunumuz yok. Eleştiri hakkımızı kullandık" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2006 Cumartesi 18:32:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?