5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

UNIVERSIADE, geleceğe yatırım

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Doktor Şaban Acarbay ve yönetim kurulu üyeleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Acarbay, merhum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina döneminde yerel yönetim ile kurulan sağlıklı ilişkilerin ve dayanışmanın bu dönemde de devam edeceğine olan inancını belirtti. Acarbay, derneklerinin, onbinlerce Türk gencini spora kazandırmayı şiar edindiğini söyledi. 2005 yılında yapılacak olan 23. Üniversite Oyunları’nın kenti çin büyük bir kazanım olduğunu vurgulayan Acarbay, “Her türlü desteği vermeye hazırız. Gece gündüz tüm üyelerimiz ile bu büyük organizasyonun emrinde hizmet etmek istiyoruz. Üniversiade’nin, İzmir ve Türkiye’nin yüzakı olacağına eminiz” diye konuştu.

Acarbay, dernek yönetim kurulunun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun “Onur üyesi” yapılması konusunda aldığı kararı da açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Dr. Şaban Acarbay ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Kocaoğlu, “Rahmetli Başkanımızın Ahmet Piriştina’nın görüşü ve, kente ve sporna genel bakışı noktasında dünyaya aynı pencereden bakıyoruz. Projelerimizi gerçekmleştirirken ve hizmetlerimizi yaparken aynı dorultuda hareket edeceğiz” dedi.
Kocaoğlu, Üniversiade’nin ender ve belli kentlere vcerildiğine dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“23. UNIVERSIADE için tabii ki spor camiasının ve gönüllülerin desteğine ihtiyacımız var. UNIVERSIADE geleceğe dönük bir yatırımdır. Hem spor, hem eğlence, hem tanıtım ve de turizm olacak. Ülkemize gelecek olan öğrenciler yıllar sonra kendi ülkelerinde değişik makamlara gelecekler.
Onların Türkiye’yi ve İzmir’i tanımış olmaları bizim için büyük bir kazanç olacak. UNIVERSIADE, maliyet bakımından pahalı gibi görünse de, kentimiz ve ülkemizin tanıtıma yapacağı katkılar gözönüne alındığında aslında ortaya çıkacak maliyet oldukça düşüktür.”

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Dr. Şaban Acarbay ziyaret sırasında Başkan Kocaoğlu’na üzerinde “Aziz Kocaoğlu 35” yazılı bir forma hediye etti.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 13:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?