5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Üniversite hastanesi karantinaya alındı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ KARANTİNA ALTINDA

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Dahiliye Yoğun Bakım Ünitesi, 9 hastada Vankomisine Dirençli Enterokok (VRE) adlı mikroorganizmanın görülmesi üzerine karantina altına alındı. DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. Dr. Nedim Çakır, hastaların hayatını tehlikeye sokan bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.

DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. Dr. Nedim Çakır, DEÜ Hastanesi Dahiliye Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi gören 9 hastada VRE isimli bir mikroorganizma teşhis ettiklerini ve bu yüzden servise başhekim kararı ile hasta kabulünün yapılmadığını belirtti. Hastaneden enfeksiyon kapma olayının dünyada yüzde 8 ile 10 ortalamasında her hastanede görülebilecek bir durum olduğunu söyleyen Çakır, mikroorganizmanın da her insan bağırsağında var olduğunu ancak zaman zaman farklı reaksiyonlar göstererek belirtiler verdiğini söyledi.

Çakır, "Bu bakteri denilen mikroorganizma her insan bağırsağında mevcut. Ancak yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hastalarda görülmesi riski arttırıyor. Durumdan ötürü aileleri bilgilendirdik. Şu ana kadar bu mikroorganizmadan zarar gören bir hastamız yok. İleri sorunlar yaşamak için gerekli önlemler alınmakta olup, mevcut ilaçlarla uyguladığımız tedavi olumlu yanıt vermektedir. Enfeksiyonun temizlenmesinin ardından servis dezenfekte edilerek, tekrar hasta kabulü yapılacaktır. Bu durumda hastanede ya da hastane personelinin bir ihmali söz konusu değildir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2010 Çarşamba 19:59:02
Güncelleme :15 Aralık 2010 Çarşamba 22:33:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?