4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Üniversiteden anlamlı kampanya

Ege Üniversitesi (EÜ) ile Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü "Kazalar Olmasın, İnsanlar Ölmesin" trafik kampanyası kapsamında, İzmir’in 12 ayrı noktasında "Emniyet kemeri kullanımı" konusunda yoğunlaşan trafik denetlemelerinde 7 gün içinde 2 bin 668 sürücüye 109 milyar 921 milyon 600 bin lira para cezası ve ceza puanı uygulandı.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü elemanları denetimlerini sürdürürken, EÜ İletişim Fakültesi öğrencileri de sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyararak eğitim faaliyetlerinde bulundu. 7 günde İzmir genelinde "emniyet kemeri takma" oranı yüzde 64’ten yüzde 71’e çıktı. Trafikten Sorumlu İzmir Emniyet Müdür Yardımcısı Süleyman Oğuz, amacın sürücülerin trafik kurallarına uymasını sağlamak olduğunu belirterek, "Para cezası ve ceza puanı vatandaşlarımızın trafik kurallarına uyarak, yuvalarına sağ ve sağlıklı dönmelerini sağlamak için kullanmak zorunda olduğumuz bir araçtır. Biz insanları seviyoruz ve mutlulukları gölgelenmesin istiyoruz" dedi.

Kampanya Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı ise, denetimlerin bayrama kadar daha da yoğunlaşarak süreceğini, her geçen gün trafik kurallarına uyma oranının yükseldiğini ifade ederek, "Türkiye genelinde trafik kazaları, ölümler ve yaralanmalar da büyük artışlar görülürken, İzmir’de bu oranın düşük seviyede seyretmesi tek tesellimiz. İzmir’in trafik kurallarına uyulması yönünden de tüm ülkeye örnek oluşturacağına inanıyorum. Bayram sonrası, özellikle çocuklara yönelik eğitim çalışmaları yapacağız" diye konuştu.

izmir
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2004 Çarşamba 13:11:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?