9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Üniversiteliler NATO ve AP eğitim gezisinde

Türkiye'nin 11 üniversitesinde okuyan 96 öğrenci, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın özel talimatıyla Sorbonne Üniversitesi, NATO ve Avrupa Parlementosu'nu kapsayan eğitim gezisine katıldı. 

Ağırlıklı olarak İzmir ve Ege Bölgesi üniversiteleri olmak üzere 11 üniversitenin 'Uluslar Arası İlişkiler' bölümlerinde okuyan öğrenciler, Ege Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve İ.İ.B.F. Uluslararası İlişkiler Kulübü öncülüğünde gerçekleştirilen gezide, NATO ve AB'de çeşitli temaslarda bulunurken, kurumların işleyişi ve çalışmaları hakkında da bilgi aldı. 

Uluslar Arası İlişkiler Kulübü ve Ege Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nin, Avrupa gezisiyle ilgili sıkıntılarını Sosyal İşlerden Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar Göksel'e iletmeleri üzerine harekete geçen Hotar Göksel, organizasyon temsilcilerini, başbakanın İzmir ziyaretinde Recep Tayyip Erdoğan'la görüştürdü. Öğrenci temsilcileri görüşmede özellikle ulaşımla ilgili sorunlarını başbakana iletti. Danışmanlarına talimat veren Başbakan Erdoğan, 96 öğrencinin ulaşım sorununu halletti. Öğrenciler, rahat bir şekilde programlarını tamamlarken, yardımlarından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar Göksel'e teşekkür etti. 

Gezinin ilk ayağı olan, Paris Bilimler Akademisi, Sorbonne Üniversitesi ziyaretinde, öğrenciler üniversitenin tarihiyle ilgili kapsamlı bilgi aldı. Bunun yanı sıra, doktora ve yüksek lisans olanaklarıyla ilgili de temaslarda bulundular. Gezinin Brüksel bölümüyse, oldukça kapsamlı ve yoğun bir programla doluydu. Brüksel'deki temaslarda, NATO'ya gidildi. Program dahilinde, NATO'nun Brüksel Karargahı'nda uluslararası memur olarak görev yapan Türk görevlilerle görüşüldü. "NATO Stratejileri ve Alandışılık" konulu konferansın konuşmacısı, NATO Yunanistan Temsilciliği Daimi Temsilcisi oldu. Öğrencilerin sorularıyla katılımlı geçen konferansın ardından, NATO'da staj yapan Türk öğrenciler, kurumun staj olanaklarından bahsetti. 

AB programının son bölümünde, Türk Büyükelçiliği'nde görevli diplomat Kaymakçı, AB Parlementosu Yeşiller Gurubu Sözcüsü Yurttagül, eski parlementer Ozan Ceyhun ile görüşüldü. Öğrencilerin sorularıyla sıkıştırdığı konuşmacılar, programdan memnun ayrıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2006 Cumartesi 12:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?